Gouvd Jöövl allheesammauns! <3

Fatta det är nu jul, okej okej...det har varit jul i ca en timma nu, men man ska inte hänga upp sig på sånt strunt ;-). Julen är alltid lika mysig.

Trots att jag slutat tro på tomten, ända sedan jag var 3 år och såg pappas mörka skägg titta fram bakom den plastiga tomtemasken, men trots det så är det lite mysigt med traditionen.
 
Traditionen att ngn måste helt plötsligt köpa en tidning och sedan kommer det en skäggig gubbe i röda kläder och knackar på dörren med en massa paket i sin säck. Efter att denna gubbe som kallas för "tomten" har gått så VIPS så kommer denna person som skulle köpa tidning tillbaks.

Det ska bli intressant o se om min lilla systerson, efter 5 år insett varför pappa aldrig är där när tomten kommer. Jag kommer aldrig glömma första gången han såg tomten, han var arg och rädd och ville inte närma sig denna "gubbe" men efter ett tag när paket efter paket gavs till honom så fattade han tycke om denna rödklädde man =P lite komiskt vilka traditioner man har.
I en text som jag läste på svenskan stod det om en man som jag har för mig var afrikan och kom hit på besök. Han trodde denna tomte var våran gud för att han hade med sig presenter, kom en gång om året och var lik deras så kallade "medicinman". Haha så kan det vara.

När jag nyss pratade med Gabbe kom jag på en jättebra tävling. Det var så att Gabbe frågade mig om jag ville konkurera med tomten med min bild på Lovisa och mig.

Med detta kom jag på bästa idéen . Jag skaffar mig ett program som börjar sändas i november fram till jul. Programet ska heta "Vem passar bäst som tomte?" sedan så får några utvalda personer bo i ett mysigt hus där de ska bevisa varför de passar bäst som tomte. I huset ska de laga mat, tillverka julklappar, vara snälla som tomten är och sedan får folket rösta ut en kandidat / program.

Pengarna från röstningen går till sändningstid och till julklapparna. Den som utses till tomte får resa runt i landet på julen och dela ut julklappar till utvalda personer som vunnit i
tävlingen "Har du varit tillräckligt snäll för att få julklappar av tomten" så ska man motivera varför just DU ska få en julklapp. Smart idé va? =D Kommentera gärna vad ni tycker om min idé!


Eftersom jag har fått höra att ett flertal personer är sjuka nu kring jul, så rekommenderar jag att krama dig frisk. Av kramar blir man glad, varm och mår bättre. Så jag tycker vi borde göra denna och resten av alla jular till ett riktigt kramkalas, visa att vi tycker om varandra! =D

image151

Lucia- and Christmas-time

Julen står snart och knackar på våra dörrar, Överallt lyser vackra julprydnader på husen, ibland lite och ibland väldigt mycket. Det är värmande och mysigt när jag ser ljusslingor och ljusstakar i fönstren, när den bitande vinterkylen kyler mig utomhus.
Juletider är de tider då man inte har dåligt samvete när man sitter inne och myser framför en film.

I mina högtalare har jag haft ett riktigt julmusik-maraton med mysiga sånger som Last Christmas, Mer jul och All I want for christmas is you.

Det ger liksom desto mer julstämning. För tillfället väntas endast 2 julklappar att köpa. Det är så otroligt kul att köpa julklappar. Stressigt, men kul (; . Jag har köpt julklappar till Cookie, Fia, Mli, Jessy, Syrran, Mor, Far + att jag köpt födelsedagspresenter till mor och far som coolt nog fyller på samma dag, 11 dec, nästa vecka =D

Idag satt jag hemma och myste i värmen inomhus med mor och far och såg på IDOL-reprisen av IDOL-finalen som jag tråkigt nog missade i fredags. Marie Picasso visade vara mkt bättre än jag trott.

Amanda har en grym röst, men Picasso har bättre röst som passar fler musikstilar. Det var inte en så jättespännande final eftersom jag visste vem som  vunnit, men det var kul ändå.

Kelly Clarksson som också var där då som gästartist. Vilken vacker röst hon har. Riktigt klara och vackra toner, som varken Amanda eller Marie lyckades åstadkomma, Om de sjöng liknande så fick de ta i, men Kelly gjorde det utan större anträngning.

Hur som hellst, vare bra att Marie vann. Hon förtjänade det : ). 
Efteråt blev jag inspirerad att ta lite "musikbilder".
  


P.S. sist men inte minst vill jag påminna om att FINIS ska lussa på Otten på onsdag, kom dit o kolla på oss! =D
image150


RSS 2.0