Bondi beach

Jag har tittat på filmen "Luftslottet som sprängdes" häromdagen. Den var jättebra och spännande. När jag sedan bytte kanal så visade TV4 från Bondi Beach där jag och Erik solade för 4 veckor sedan. Livvakter hade sett en haj och bad alla gå upp från vattnet. Dock skrämde inte det alla surfare, vissa stannade faktiskt kvar i vattnet, medan livvakter körde en vattenskoter och försökte skrämma iväg hajen. En kille hade blivit av med en del av sin bräda, vilket såg ut som ett hajbett.

Jag umgicks med en hel del surfare i Australien. För dem var det inte helt ovanligt att se en haj när de surfade. När jag vid ett tillfälle väntade på en våg såg jag en stor svart skugga i vattnet bredvid mig. Jag låg där och vågade knappt andas. För vad skulle jag göra? Ligga kvar på brädan och riskera att bli puttad i vattnet? Paddla iväg och riskera att den bet mig i handen? Jag valde att sakta paddla därifrån för att inte väcka så mycket uppmärksamhet. Jag var inte 100 % säker på att det var en haj, men väl uppe på stranden mötte jag en tjej som också surfade och hade sett samma sak. Varken hon eller jag ville fortsätta surfa.

Annars märkte jag inte av så mycket när jag badade. I och för sig så blev jag bränd av en manet. Den fastnade mellan tårna när jag vi skulle bära in kajakerna på stranden efter ha paddlat bland delfiner och sköldpaddor. Den brände enormt mycket. Jag blev tipsad av en kille att hälla varmt vatten på området. Det hjälpte faktiskt.

Nu måste jag dra! Hade så bra! 
XOXO Lisa


Mål för i vår

  1. Komma i form. Jag tränade inte så mycket i Australien så nu blir det nya tag. Har testat lite på World Class och funderar på att skaffa kort där. Är jättesugen på att komma igång med träningen. Det mår jag så bra av.
  2. Skriva på min bok som jag har idéer om. Har skrivit en del, men har lite ont om tid just nu.
  3. Jobba ihop pengar till nya resor. Ibland tycker jag det kan vara skönt att även göra korta resor som att dra till Stockholm med vänner, shoppa och äta god mat.
  4. Fler middags- och fikabjudningar under våren.
  5. Återanvända gamla kläder och shoppa mindre nu när jag har så mycket kläder sedan tidigare och från Australien.
  6. Bli bättre med planering av jobb och fritid
  7. Storstäda
  8. Blogga lite mer kanske ;D


10 orsaker till att det är skönt att vara hemma

  1. Det har varit helt underbart att träffa mina underbara vänner och min familj här hemma. Har dock inte hunnit träffa alla än. Det är kul att uppdatera om allt galet som hänt här och i Australien.
  2. Våren är här och det är en massa söta blommor överallt. Jag känner redan vårkänslor trots att jag kom hem i onsdags.
  3. Att ha en garderob är såå underbart. Ni anar nog inte hur segt det var att ha alla kläder man hade nedpackade i en väska.
  4. Jag har nog aldrig uppskattat att sova i min egen säng som nu, inte behöva vakna och ha ont i ryggen och sova gott.
  5. Ett eget rum, det är så skönt. I Australien delade jag oftast rum med minst 3 stycken. Då kunde man vara med om rätt irriterande grejer, typ som att någon hade tagit ens kudde eller vaknar mitt i natten av att fulla människor kom in i rummet o snackade. Den sjukaste natt jag var med om var nog en natt när en tjej som sov ovanför mig snackade i telefon halva natten och hade signalen på högsta volym. Inte nog med det hade hon en kille i sängen och de låg och pratade och skrattade och lyssnade inte på någon som ville sova. När jag väl lyckades somna vaknade jag av att det ramlade ner en massa mynt i min säng. Konstig upplevelse, men oftast var alla snälla och hade respekt för varann. Jag fick också så oerhört många trevliga tjejer i mitt rum.
  6. När jag kom hem så insåg jag hur mycket snygga kläder och accessoarer jag hade hemma som jag hade glömt att jag hade. Det var en trevlig överaskning.
  7. Svensk, god frukost. Jag har verkligen saknat nyttigt, mörkt bröd och kaviar.
  8. Maten hemma den är verkligen något jag har saknat mycket. Jag som älskar pasta måste verkligen ta en paus eftersom vi oftast levde på pasta. Det var ju trots allt väldigt billigt, men man unnade ju sig mycket goda måltider också som stek och tacos m.m.
  9. Rutiner! Gå upp hyfsat tidigt och göra något av dagen. Jag ska börja träna igen så fort jag är frisk från förkyldningar. Längtar redan.
  10. Jag fyller ju år imorgon (torsdag) så det ska bli kul att ordna en fest och träffa alla. Jag tycker det känns roligare att fira hemma. Det blir lite mer personligt när man firar med sina nära vänner.

Easterparty!



Glad pask pa er alla dar hemma! Idag skiner solen pa Bondi beach. Idag lamnar vi hostellivet och tar taget till Karin. De ska ha paskfest med smarrigheter och partytalt i tradgarden. Ska bli underbart kul! Langtar redan. Allt ar packat och klart sa snart ska jag kopa mig en god iskaffe och aka in mot stan. Ha en jattebra dag! Paskkramar fran Australien!
XOXO Lisa

7 meter ner


Hej alla lasare!
Det var en underbar upplevelse att dyka! Fran att forst vara extermt sjosjuk till att ma jattebra sa fort jag kom under vattenytan. Ville inte ga upp nar det val var over. Med tungt balte runt midjan, tuber och all utrustning foll vi i. Forst trana vi pa att andas under vattnet. Det kandes fel eftersom man var sa van vid att simma med cyklop eller bara halla andan. Vi fick halla i en stang under vattnet och sedan slapptes vi ner 7 meter. Trycket var hogt pa oronen sa det fick man reglera med hjalp av att halla for nasan och trycka ut luft. Det lat jattekul under vattnet, typ som en hundleksak som pep.
Det forsta vi fick syn pa var "Nemos familj" jattesota och forvirrade. Massa coola fiskar simmade runt oss. Korallerna var underbart vackra! Finare korallrev har jag inte sett tidigare! Nu maste jag dra! Fler bilder kommer en annan dag! XOXO Lisa









RSS 2.0