Jag planerings-streikar!

Dagens outfit: Ny Gantklänning




Börja inte ni bli trötta på att planera? Själv är jag trött på det. Ibland skulle jag bara vilja strunta i att planera, vilket jag ska försöka med så gott det går. Självklart måste jag skriva upp viktiga saker som jag inte vill glömma. Vore det inte underbart att leva i nuet mera? Det går åt så otroligt mycket tid till att oroa sig, fundera och grubbla över morgondagen och allt möjligt. Idag planerar folk så mycket att de t.o.m. planerar att de måste planera. Idag ska man verkligen hinna med allt. Inte konstigt att många är sönderstressade.

Själv uppskattar jag spontanitet. Idag var en mycket spontan dag. Jag och Sofhia hade en helt underbar dag. Det var helt ljuvligt. Vi hade picknick med en massa mumsigt, jordgubbar, goda mackor och juice. Vi har solat en massa. Vi tog dagen som den kom. Det borde jag göra oftare!

Nu ska jag ta och städa mitt rum. Hade så bra alla läsare och njut av sommaren!
XOXO Lisa


Carpe Diem

Vilken besvikelse

Förlust för Sverige
Ikväll satt jag taggad för fotboll i soffan. Det var en rysligt spännande match mellan England och Sverige U21 EM. När det stod 3-0 till England tänkte alla att nu var det klippt, men jag trodde ändå att de kanske kunde ta igen och oj vad de tog igen. När det var 23 minuter kvar stod det 3-0 när det var ca 5 minuter kvar stod det 3-3. Kunde det bli mer spännande? Englands spelare körde med fulspel och en spelare blev utvisad. Tills sist ledde matchen till straffar. Vilken dramatisk avslutning. Det var alldeles nervkittlande när de skulle skjuta bollen. Englands målvakt Hart betedde sig som en stor idiot och försökte psyka alla spelare. Till sist fick han ett gult kort för att ha gått för långt.. Flera spelare satte sina straffar tills det var dags för Guillermo Molins, som sköt i stolpen vilket ledde till Sveriges förlust mot England.

Jag blev imponerad när Sverige gjorde sin enastående upphämtning och vände 0-3 mot England. Tyvärr gick det inte hela vägen. Jag blev väldigt nervös när matchen avslutades med straffar, det brukar oftast inte gå så bra. Synd att det slutade såhär. Det hade varit kul att följa Sverige i final.

Nu ska jag ta och städa mitt rum, Hade så bra alla läsare och njut av sommaren!
XOXO Lisa


Michael Jackson död!!



Idag promenerade jag och Sofhia för att köpa oss frukost denna soliga fredagsmorgon. När vi fram hem till Hemköp fångades jag av de stora rubrikerna på Aftonbladets skyltar. MICKAEL JACKSON DÖD! stod det med stor text. Förfärad skrek jag till Sofhia Michael Jackson är död. Sofhia bara "Va? Vad pratar du om?" Sedan såg även hon de hemska rubrikerna. Min första tanke var att det inte kunde vara sant. Jag ville gärna tro att det var påhittat men det fanns inte en chans att tidningarna skulle hitta på något sånt. Jag och Sofhia skyndade oss in på Hemköp för att läsa om vad som hade hänt. Vi köpte Aftonbladet och läste hela vägen hem. 

Michael Jackson, även kallad "King of Pop" fick hjärtstillestånd i sitt hem i Los Angeles. Han blev 50 år gammal. SOS blev larmade från Jacksons hem 12:21 lokal tid i torsdags. När ambulansen anlände såg de att hans personliga läkare redan utförde hjärt -lungräddning, men han började inte andas. Han fick hjärt-lungräddning på väg till UCLA Medical Center, men när  Michael Jackson anlände vid sjukhuset 13:14 hade han hamnat i koma. Flera duktiga läkare, akutläkare och kardiologer försökte återuppliva honom i över en timma, men lyckades inte. 14:26 lokal tid dödförklarades Michael Jackson.

Jag tycker att det var ett riktigt hemskt besked. Det var alldeles för tidigt att lämna denna jord. Han hade arbetat jättehårt för att göra sin come-back. Om två veckor skulle han ha stått på scenen igen, men så kom det här. Så tråkigt att en man med denna fantastiska talang skulle gå ett sådant öde till mötes. För mig var Jackson en stor artist, han var unik med sin röst och dans. Han hade ett budskap med många sånger. Jag lyssnade en del på hans låtar. En av dem har funnits på min MP3 bra länge nu. Det hade varit häftigt att se honom göra en come-back, jag tror den hade varit grym. Det var ett väldigt tråkigt besked. Stackars hans barn.

Jag och Sofhia pratade idag om att det är tråkigt att se talanger som Michael Jackson och Heath Ledger dö såhär tidigt. Personer som verkligen gör skillnad i musik och filmvärlden. Vi kommer sakna dem.
XOXO Lisa
Tusentals fans samlade utanför sjukhuset. Fans sörjer vid Michael Jacksons stjärna på Hollywood walk oAmbulansen utanför Michael Jacksons hem i Los Angeles.

Första doppet (i Sverige) i år!


Tidigt denna onsdagsmorgon klev jag upp trött, men glad upp för att göra i ordning mackor och alla andra förberedelser som behövdes för våran frukost. Jag hade bara 50 min på mig att göra mig i ordning och cykla till stan. I all hast cyklade jag iväg, men kom på att jag antagligen inte skulle komma hem förrän kvällen så en tröja behövdes ju förstås. Så tillbaks cyklade jag. När tröjan var nedpackad tänkte jag att nu måste väl allt ändå vara nedpackat och det var det. Dock hade jag glömt smör, skinka och allt möjligt framme, vilket jag kom på efter att ha cyklat iväg igen. Jag trodde aldrig jag skulle komma iväg, men till sist såg jag stan synligt. Parkerade cykeln gjorde jag och hoppade in i Eriks bil för att hämta Emelie. Framme vid sjön la vi fram filten och all smaskig frukost. Där satt vi denna tidiga morgon i solskenet och käkade frukost, underbart! Efter frukosten var det förstås dags för att doppa sig och doppade oss det gjorde vi. Bland mört och abborrar plumsade vi i det kalla, men skönt svalkande vattnet. Bara att få tag i ett av repen som hängde över vattnet blev ett stort jobb, men som den klätterapa Erik är så lyckades vi få tag i det. Skrikande och glada svingade vi oss ned i vattnet. Emelie och jag hade inte vanan inne utan fick kallsup varenda gång, Erik vet jag dock inte, men han verkade bra på det där och lyckades svinga sig ut och dyka från repet, jättecoolt. Efter en massa plask och simmande låg vi och solade oss, vilket var sjukt härligt. Det var perfekt väder! Ibland kan Sverige förvåna mig!=)
Efter solandet käkade vi en massa vindruvor som vi även matade fiskarna med. De gillade det, tydligen.
 
Emelie har tyvärr inte kommit med på några bilder, men däremot en rolig video.
Det får bli bilder nästa gång!

Nu ska jag sova, Natti natti!
XOXO Lisa





Sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav. Det är mina drömmar vävda av!


E.L


Ser ni Emelis "Lövlugg"? hihi ^^

Igår mötte jag upp Emelie på stan. Vi hade tänkt ta en glass i Abborreberg, men väl nere på stan blev vi mycket mer sugna på en bit mat. Solen sken varmt och värmeböljan har påbörjats. Somrigt klädda gick vi nerför Drottninggatan för att handla en pastaportion var. Med mat i påse tog vi bussen mot abborreberg. Det var härligt grönt överallt när vi var framme. Vi hittade en bänk på gräsmattan utanför det mysiga cafét i Abborreberg där vi slog oss ner. Längre bort satt pensionärer och diskuterade högljutt om massa knasiga samtalsämnen.
Fnissande satt vi och tjuvlyssnade på deras diskutioner. Maten smakade alldeles utsökt gott. När vi var mätta började vi fotografera lite. Det var så länge sedan vi gjorde det senast. Förr i tiden brukade vi ha "fotodagar" ibland. Efter galna bilder promenerade vi bort till klipporna för att sola. Och om vi solade. Det var jättehärligt att sitta i solen och snacka om allt från himmel och jord. Sedan började vi sjunga på en massa sånger, många somriga melodier. "Teddys" (Ted Gärdestad) låtar sjöng vi mycket på, jättemysigt och spontant ^^. Efter ha suttit och filosoferat och sjungit var det dags att tänka på refrängen så vi promenerade därifrån. Då kom vi på den roliga idéen att vi skulle äta frukost vid någon sjö och bada dagen efter vilket vi självklart spikade!
Fortsättning följer...

Mysigt


Flip-flops vare här


Glassgubben var populär denna dag =)

Varför klagar vi på vårt utseende så ofta?

En dag när jag hade en riktigt dålig hårdag och tittade mig i spegeln så funderade jag på hur jag skulle kunna göra för att mitt hår skulle bli finare. Då slogs jag av tanken att tänk när jag är typ 70 år gammal så kommer jag säkert tänka tillbaks och önska att jag vore 20 år igen och lika vacker som då. När man är typ 70 år eller äldre då kanske man kan ha en anledning till att klaga, men nu när man är 20 år gammal så har man väl egentligen ingen anledning till att klaga eller inte vara nöjd. Att vara 20 år måste vara en av de bästa åldrarna att vara i. Jag tycker vi alla borde försöka vara mer nöjda med våra utseenden och personligheter.

Jag brukar ibland läsa Mia Thörnbloms inspirerande böcker och de har verkligen gett mig insikt om hur man kan tänka positivt och hur man kan välja vad man vill tänka om sig själv och om andra. Så ni som inte har läst borde testa o läsa någon av hennes bra böcker någon gång. För man blir verkligen inspirerad, inte av allt, men av mycket.
Dags att lämna bloggen och förbereda inför midsommar nu! Glad midsommar på er! =)
XOXO Lisa
 


Nu är det sommar nu är det sol!




Så hamnade man här igen =).  Har tränat hårt idag och natten är inte så ung längre, så jag skulle antagligen behöva lite sömn, men jag fastnade här. De här senaste dagarna har verkligen varit härliga. Jag har träffat så många underbara vänner och gårdagen var verkligen pricken över i:et. Igår åt vi en riktigt god middag ute på en restaurang i Sörping och efteråt blev det kortspel.
Det har varit rätt mycket upp- och nergångar på senare tid, därför är det härligt att det känns som att allt börjar rulla på bra igen. Tyvärr är det ju så att det kan komma motgångar när som helst, men för de som kanske har en dålig dag just idag så är mitt råd att försöka leva i nuet. Jag har fått lära mig att livet är kort. Därför tycker jag vi ta vara på det och varför inte njuta extra precis nu när det är början på sommaren, solen har börjat visa sig och våran härliga tradition s.k. Midsommar är på väg. Det skulle dock inte förvåna mig om några regndroppar visar sig just på midsommarafton, men eftersom mitt sällskap kommer vara bra så kommer jag vara glad ändå.
Vill bara berätta om att jag äntligen kommit igång med träningen räjält och det känns helt underbart. Äntligen har man lite energi igen! Har länge undrat varför jag varit så trött och nu börjar det äntligen vända. Jag vet att många som jag känner faktiskt är trötta ofta nu för tiden, men det är bara att börja träna...och förstås sova mycket. Vilket jag skulle behöva nu. Så för mig är det dags att gå till sängs! =P Sov gott!
XOXO Lisa



Jag - förra midsommarafton, ute i skärgården! Det var tider det =)

I min dröm




I min dröm fick jag se dig igen
I min dröm fick jag se på ditt vackra ansikte igen
I min dröm fick jag äntligen omfamna dig
I min dröm fanns du där för mig
I min dröm strömmade blanka tårar nedför våra kinder
I min dröm gav du mig en stark längtan om fler dagar med dig
I min dröm ville jag evigt stanna

Min dröm, en fin dröm





Vimmel 090611




















Ett år sedan!!




I torsdags var det ett år sedan jag och min klass lämnade skolans trygga dörrar för att ge oss ut på nya äventyr, få uppleva nya utmaningar, resa, plugga och flytta. Ja, det fanns många olika vägar vi kunde välja att gå. Igår gick jag på två utspring, Jessicas och Emelies utspring. Det var en underbar dag. Trots att veckan varit regnig så var det som om himlen lyckades hålla sig just för denna dag och även bjuda på lite sol. Att stå där bland alla föräldrar, barn och släktingar, känna alla förväntningar och all glädje var helt underbart. Det påminde mig om när jag hade mitt utspring, stod på scenen, sjöng den klassiska studentsången och log så jag fick värk i kinderna. En sådan dag. En av mina allra lyckligaste dagar. Att träffa alla, se alla så lyckliga och känna både glädje och sorg över att det skulle dröja innan jag skulle få se vissa av dessa härliga personer igen. Att träffa hela familjen, släkt och vänner var också helt underbart. Att ha alla samlade där hemma efter att vi åkt flak och sedan cab hem. Även om gårdagen hade sol så hade vi bästa vädret, okej det var väldigt varmt, men hellre det.
Igår när jag såg alla goa och glada tjejer och killar som jag lärt känna under min gymnasietid blev jag påmind om hur underbart jag hade det under de tre åren. Allt vi gick igenom, både med- och motgångar. Alla föreningar som fyllde skolan med sammanhållning, skratt och galna bravader. Jag kan sakna de som man kanske inte umgicks med, men ändå hälsade på i korridorerna.

När jag Jessica och alla andra kompisar som tog studenten så fylldes jag av glädje. Jag visste hur underbart det var att stå där och önskade att även jag fick stå där. Det var dock även kul att vara den som stod i "publiken" för även där träffade jag vänner som jag inte träffat på åratal.

Igår gick jag på två utspring, det var rätt intressant och se hur de olika utspringen skillde sig. För det första så hade kunskapsskolan ett utspring inne medan Ebersteinsta tågade fram till sin scen. Ebersteinskas elever fick klassvis gå upp på scenen och göra sin "grej" antingen sjunga, hålla tal eller bara tacka och gå av scenen, medan kunskapsskolan valde att ta upp alla på scenen, hålla tal och sjunga nationalsången och studentsången.

Efter en stor buffé hemma hos Jessica bar det av till Palace! Vilken kväll! Så mycket glada och välbekanta ansikten som man såg. Jag hade otroligt kul! Det var bra musik och det var kul att mingla runt bland studenter och andra partyglada människor. Det var så himla kul när jag och Jessica dansade loss på dansgolvet, jag och Emelie som var sociala vid baren och himla kul att prata med Jessicas kusiner från Jämtland som två jättehärliga personer.



Min studenttårta. Samma färg hade jag på min klänning på balen. På huvudet hade hon en studentmössa. Den kanske inte syns så mycket.




Jag på flaket! *PUSS*

 E.L 4-ever

VM kval



Jösses vilken match! Så många målchanser och så gick det såhär. En stor besvikelse verkligen. Vi satt där jättetaggade i soffan och hade t.o.m. en tuta, men fick man använda den? nej! =P
Så himla synd. Det hade verkligen suttit fint om Sverige iaf kunnat göra ett mål. Det är ju ändå Svenska nationaldagen och det var hemmaplan. SÅ SYND!
Har iaf bokat bord ute på onsdag. Hoppas de slår Malta då. Jag håller tummarna. Fler som följer VM Kvalet? Tyckte iaf att det var himla spännande idag. Det var väldigt många målchanser. Bättre lycka nästa gång!

När Svensk sommar inte duger...


...så drömmer jag mig tillbaka till våran båttur i Grekland. Helt underbart. Kändes underbart att åka med skeppet Christina. Gunga över det härligt turkosa och blåa vattnet och se dessa öar och grottor som man bara längtar efter att besöka. Även maten var god och till fick vi vin och annat gott. Det var helt underbart att sola på skutan och sedan svalka sig när det var badpaus. Vi gled även förbi en jättevacker ö där Jackie Kennedy senare känd för Jackie Onassis gifte sig och hade det mest berömda bröllopet under 1920-talet. Det såg riktigt lyxigt och vackert ut. De hade byggt ut en pir från ön så att de skull kunna gå från båten enda till kyrkan tillsammans.
Båttuen var verkligen värd pengarna. Det var alldeles lagom med en lång utflykt under veckan. 
Om jag skulle beskriva veckan med två ord så måste det vara - HELT UNDERBART! =D
Eftersom jag åker utomlands ofta så har jag verkligen fått smak på det och då känns det nästan lite konstigt att vara hemma, Jag längtar redan till nästa resa.








En vecka i Grekland


Jag tittar ut och ser vita moln som praktiskt taget täcker hela himlen. Känns inte sådär jättekul att vara hemma i Sverige. Det är ju förstås helt underbart och träffa alla man saknat, men varför måste Sverige ha så tråkigt väder? Hade värmebölja för några dagar sedan, men det vände väldigt fort. Får hoppas att solen tittar fram snart igen. I Grekland var det iaf hur bra väder som hellst. Väldigt varmt och soligt varje dag. Vad passade inte perfekt då om inte att ta och svalka sig i någon av de 4 poolerna varje dag. Simmade flera längder varje dag. Simning är ett stort intresse hos mig så varför inte passa och kombinera träning och avslappning genom simning. Hotellet var jättevackert. Ett av de finaste jag någonsin besökt. Varje morgon besökte vi frukostbuffén på hotellet. Buffén som erbjöd frukter, mackor, flera pålägg såsom ägg, ost, skinka m.m.

Utsikten var gudomlig! Vackra, höga berg som höjde sig från vattnet. Det turkosa vattnet nedanför hotellet som flera segelbåtar passerade varje dag. Desto mer jag skriver desto mer längtar jag tillbaks till detta paradis. Det var även skönt att det var lågsäsong, därför var vi ca 10 par på hela hotellet som var riktigt stort. Hotellet bestod av 4 pooler, en restaurang, bar, reception, spa-avdelning, gym och en massa små vita hus som man bodde i. 






RSS 2.0