Vad ska jag måla?

Vad ska jag måla? Det är den stora frågan. Jag gillar Gustav Klimts målningar väldigt mycket så jag tänkte måla av någon av dem, men vilken?

Den här kallas kyssen


Den här heter livets träd


Den här heter solrosor


Vacker va?


Den här är en favorit


Den här är häftig! Många detaljer



Den här köpte jag idag, inramad


Jag är lycklig



Jag vaknade denna morgon upp trött och mör i kroppen efter 2 långa dagars jobb. Efter en något stressig frukost klistrade jag på ett glatt leende och begav mig till jobbet. Eftersom jag åkte med Erik kom jag till jobbet en timma tidigare. Den spenderades på soffan i personalrummet. När jag nästan hade somnat var det dags att börja jobba. Det var skönt att börja jobbet tidigt. Dagen har varit krävande. En hel del trevligt folk och en hel del mindre trevligt folk, men jag tycker att jag skötte det bra. Med ömma fötter får jag äntligen sitta ner och vad väntade inte hemma om inte nybakat bröd. Doften har spridit sig i hela huset. Luktar underbart! Inte nog med det ska vi äta tacos ikväll och dricka chaite som jag köpt nyligen. Ska bli mys. Visste ni att chai betyder te? så egentligen säger man tete ;)
Jag är så lycklig. Har flera fina dagar att se fram emot med härliga planer och framförallt lediga dagar, härligt!
Nu ska jag lämna datorn och vara lite social!
XOXO Lisa


Börja dagen med en bärdrink!

Idag började jag och Erik dagen med en varsin smoothie gjord av björnbär, youghurt och socker, MUMS!
Idag träffade jag också Fia som äntligen är hemma igen!
Idag spelade jag badminton mot Erik och Agge. Det gick riktigt bra!
Idag var min lediga dag, imorgon är det jobb igen.
Sov gott allesammans!
XOXO Lisa


Australien

Allt är bokat för Australien. 4:e november lyfter planet mot Australien. Jag ska bara skicka in visumansökan och betala. Det känns så himla kul att jag, Emelie och Jessica ska åka dit tillsammans. Sedan ska även Erik komma dit och hälsa på. Jag och tjejerna har tittat på ett surfläger som vi ska åka på. Hur coolt är inte det? lägret verkar riktigt kul! Längtar redan. Jag och Jessy är även inne på att dyka. Hoppas att Emelie också ska det. När vi är i Australien ska vi också över till Nya Zeeland och hälsa på Karin. Ska bli underbart att träffa henne också. Min Fia kommer hem imorn också, det ska bli underbart!
Det är mycket att se fram emot.

Ha en underbar kväll! XOXO Lisa

♥Vi tre♥

Shopping!


Såhär såg jag ut idag!

Vilken underbar dag jag har haft idag.
Jag sov länge och hade inget att stressa iväg till. Så jag åt frukost då de flesta äter lunch, men hur skönt är det inte att bara slappa en morgon ibland. Idag träffade jag Mli och Jessy. Mli hade hembakta bullar, te och kaffe som hon bjöd på, jättemys! Vi satt och pratade om allt möjligt. Allt från politik till Australien. 
Idag har jag verkligen haft så trevligt. Efter att ha träffat tjejerna så käkade jag och Erik tacotallrik på stan. Hur mumsigt som hellst. Sedan träffade jag på en massa härligt folk på stan bl.a. Lisa och så blev det en shopping! Äntligen har jag hittat en tröja som jag letat efter jättelänge. Blev jätteglad! Den är ganska enkel, men den var precis det jag var ute efter. Jag var ute efter en enkel,vit och stickad tröja utan knappar och utan krage. Det var precis vad jag hittade på MONKI. Så hittade jag också en snygg top som jag ska ha på nästa fest, men den lägger jag ut på bloggen då ;).

Hur som hellst så har dagen varit jättehärlig. Jag har träffat så härliga vänner och bekanta. Jag har även blivit sugen på att måla igen så jag köpte lite färg, en duk och ett litet stafli.
Vad härligt det är med dagar då man känner sig på topp.
Hoppas ni också haft en toppendag! Kram på er.
XOXO Lisa
 

Här är nya tröjan! Perfekt till tights.



Nya höstbilder

Vilken gillar ni bäst? Kommentera gärna. Ha en bra kväll!

XOXO Lisa

1.


2.


3.


4.


6.


7.



Helgmys


"Räkmiddag i stugan"


Den här helgen började bra. Först fest med syrran, hennes vänner och goda vänner till mig. Vi hade en jättetrevlig förfest med drinkar och bra musik. Sedan blev det utgång. Vi dansade en massa och träffade härligt folk ute. Natten avslutade vi med att äta kebab på en pizzeria.

Annars har jag och Erik ätit mysiga middagar ute vid stugan. Igår stod räkor med kryddiga såser och baguette med ost på menyn. Ikväll blir det grillade kycklingspett och majskolvar med champinjonsås och färskpotatis. Det ska bli underbart mysigt.

Den här dagen har varit toppen. Jag och Erik har grillat korv på stranden utanför Fredgagården. Det var så härligt att bara vara ute i naturen. Jag tycker att det är som bra terapi. Man glömmer alla bekymmer och bara njuter av solen och ljudet av kluckande vågor. Det var så varmt idag så vi kunde ligga o sola på en klippa. Det var 25 grader! Förvånande varmt med tanke på att hösten är här. Nu ska jag ta mig en varm dusch sedan ska jag laga mat. Hoppas ni haft en lika bra helg som jag har haft! :)
XOXO Lisa






Vackert


Solade på klippor

Senaste köpet


Från Systrarna Owens

Party i morgon

Snygg klänning till en utekväll?


En dag i Stockholm




Bussresan till Stockholm var avkopplande. Jag och Sofhia sov större delen av vägen. Väl framme lånade Fia bussens toalett. Under tiden gick alla andra av bussen. Kvar satt jag på bussen och väntade på Fia. Då ropade busschaufören att han bara ska parkera. Efter att ha åkt ett stycke bort kommer en förvirrad Fia ut från toaletten. Han ska bara parkera sa jag lugnande. När vi skulle gå av sa busschauffören "Men vänta ni måste betala för att ni åkte ett extra bit". Jag och Fia skrattade glatt och tittade sedan förvirrat på varandra. Jag tänkte "hahah han skämtar..eller? :P" Efter våran tystnad skrockar han säger "haha jag bara skämtar, hade så bra tjejer!".

Trötta, men taggade inför shopping och allt vad Stockholm har att erbjuda gick vi av bussen. Som det matvrak jag är var jag sugen på en bit mat. Så vi gick in på första, bästa mysiga restaurang. Om jag inte minns fel så hette det grillhouse eller steakhouse. Väl inne var det jättemysigt. Det blev spagetti med kött och svampsås. Det smakade utsökt. Glada och flummiga satt vi länge inne på restaurangen. Vi satt så länge så att varenda person som suttit i rummet hade bytts ut av nya gäster.

Efter mycket babbel och god mat var vi sugna på shopping. Ni tänker säkert "åh Stockholm, då köpte hon säkert en massa kläder..." men nej...jag som hade tänkt att nu ska jag hitta en massa snyggt som inte finns i Norrköping, men det gjorde jag ju inte. Hittade jag något som jag verkligen gillade så fanns det oftast bara i XS, inte coolt. Jag hittade en top från självaste Topshop och ett par örhängen, men jag var hyfsat nöjd ändå. Då hade jag ju istället pengar att lägga på annat kul.

Efter timmar av shopping var vi helt slut i benen så då kom jag på den briljanta idén att massage vore ju underbart. Eftersom Sofhia och jag rätt ofta tänker samma, tyckte hon att det vore perfekt. Så vi började fråga runt om var vi skulle gå. En tjej som vi först frågade sa att Åhléns hade ju en jättefin SPA-avdelning. Det tyckte vi var perfekt eftersom det ligger i mitten av City. Väl uppe i Åhléns får vi höra att de hade stängt ner SPA:t för ett halvår sedan. Så det var bara att fortsätta leta.

Till slut efter mycket letande fick vi höra att Centralbadet var jättefint och att dit skulle vi gå. Och om det var fint...det var jättefint och mysigt, lite gammaldags. Vi fick låna badkläder, handukar och badrockar. Fia fick thailändsk massage och jag fick den klassiska. Det var det som de kunde erbjuda just då. Fias massage var tydligen väldigt lyckad. Min.....ja låt oss säga att massören trodde jag betalade för att få lyssna på en massa historia ur hans liv och frågor om vad jag gjorde, hur jag kom till Stockholm och vad jag skulle göra där. Det var ganska frustrerande, men jag var bara glad att få vila ut efter våran långa promenad genom Stockholm. Så även om det inte var vad jag hade hoppats på så var han okej på att massera. Några muskelknutar försvann nog iaf.

Avslappnade och möra satte vi på oss badkläderna vi fick låna och gick ner till basängen vid baren. Efter att ha blivit masserade ville vi fortsätta med lyx och bestämde oss för att sätta oss på en lite finare restaurang. Maten var verkligen värt sitt pris. Jag tänkte att det vore kul att testa något nytt så jag tog ankbröst med portobello medan Fia tog grillad tonfisk. Senare under kvällen efter lite vin satte sig två Lindingöpojkar vid vårat bord. När vi sa att vi bodde i Norrköping så sa den ena "Ja Norrköping ja! Där finns ju Palace, en roddklubb och ett café". Fia och jag brast ut i skratt och tänkte det var nog länge sedan han var där ;)
XOXO Lisa











Rätt träning?



Jag har äntligen börjat träna igen. Fyra dagar i rad har jag varit aktiv. Jag har spelat tennis, squash och paddlat kajak. Vad underbart det är att komma igång och vad bra det har gått. Träningen har gått bra, men så börjar man känna att den där lilla förkyldningen inte är så liten längre. Vad gör man då? Jag surfade runt lite på internet och hittade en sida där de ger tips om träning och hälsa. Enligt deras hemsida så kan sjukdomsperioderna bero på för hård träning, för lite vila och dålig kost. Mitt problem är nog att jag tränar mycket på kort tid och får inte tillräckligt mycket återhämtning. I natt sov jag hyfsat, men tidigare nätter har jag vaknat ett flertal ggr och haft svårt för att somna om. Det kan förstöra så mycket av dagen efter. Jag tror jag ska börja läsa lite innan jag lägger mig och kanske dricka te. Då kanske man slutar vara uppe i varv.

Nu ikväll ska jag lägga mig tidigt, det är en stor dag imorn. Jag och Sofhia ska spendera hela dagen enda till sent in på kvällskvisten i Estockholmo!! Det blir en fullspäckad dag fylld av shopping, god mat och en utekväll! Det ska bli så kul! Det kan även hända att vi ska på bio, beroende på hur mycket tid vi har. Är redan taggad. Snart ska jag äta. Jag vet, det är sent, men jag tittade på matchen Sverige-Malta. Jag är glad att det till slut blev ett mål (även om det var ett självmål av Malta), men jag är ändå lite besviken på Sverige. Malta skulle tydligen inte vara ett stort motstånd ändå slutar det med en enda mål. De får så många målchanser, men lyckas så många ggr slarva bort dem. Jag är iaf glad att matchen slutade med 1-0 till Sverige. Hade känts tungt annars.

Jag fick en anonym kommentar där det stod frågor om mina målningar så jag tänkte passa på att svara här. Nej, jag lägger inte in dem i garderoben...
...de flesta sitter på väggen andra ligger på tork och vissa är så värdefulla att jag gömmer dem *blink blink*

Det var allt för ikväll! Sov så gott allihopa!
XOXO Lisa






Här är lite bilder som jag har tagit, enjoy!

Trött på förkyldningar?


Jag vet i alla fall att jag är det. Jag skulle själv vilja förbättra mitt immunförsvar så att jag kan träna mer och slippa onödiga förkyldningar.
Eftersom immunförsvaret är det som bekämpar virus och bakterier innan de ger problem så är det viktigt att ha immunförsvaret så starkt som möjligt. Vad är det som stärker immunförsvaret? Jo, det är allt från ändringar av livsstil till bra kost och träning.

Stress
Det första du kan se över är stress. Stressar du mycket? Stress påverkar immunförsvaret negativt. När du är stressad produceras adrenalin och kortison som som motverkar immunförsvarets funktion.
Så hur kan du göra för att minska stress i vardagen?

Du kan först titta på vad som stressar dig. Därefter är det dags att göra förändringar som tar bort så mycket stress som möjligt i din vardag. Kroppens immunförsvar behöver också regelbunden motion. Yoga eller andra avslappningsmetoder kan användas för att stressa ner.
Du kan också dricka ett lätt lugnande kvällste som får dig att somna gott och vila ut. Ett bra exempel på lugnande te är kamomillte. Kamomillte har visat sig förebygga och lindra förkyldningar. Ett te som även jag har testat. Det var inte det godaste jag har smakat, men det hade en stor effekt mot förkyldningar.

Solljus
Under hösten får vi inte lika mycket solljus som vi är vana vid under sommaren. Därför kan vi känna oss nere och och lättare bli stressade. Solljus behöver vi för att få D-vitamin som inte bara är bra för hälsan utan också för immunförsvaret. Får ni också en höst- eller vinterdepression? I så fall bör ni vara ute mera och motionera.

Sömn
Sömn är också viktigt för ett bra immunförsvar. För lite sömn påverkar immunförsvaret negativt t.ex. genom produktion av kortison som motverkar immunförsvaret. Sömn är också viktigt för problemhantering. Desto mer sömn desto bättre problemhantering.

Motion
All motion som inte går i överdrift är bra för kroppens immunförsvar. Motion såsom promenader och löpning är jättebra för kroppens immunförsvar.

Kost
Det är viktigt med en nyttig kost för ett bra immunförsvar. Frukt, bär och grönsaker är det många som missar i sin kost. Livsmedel som kan påverka immunförsvaret positivt.

Om du vill läsa mer om steg till ett bra immunförsvar så kan du gå in på den här webbsidan: http://www.nyfikenvital.org/?q=node/43

Hoppas ni tycker att ni fått goda råd som kan komma till användning i vardagen. Nu ska jag göra mig iordning för en promenad i solen. Ha en underbar söndag!
XOXO Lisa


Nu är jag tillbaka

Hej alla läsare!
Ni kanske tycker att jag att inte har skrivit på länge. Jag har haft så mycket att göra nu i sommar så det har inte funnits så mycket tid till att skriva. En annan anledning till att jag inte skrivit är för att bloggen har fått så få kommentarer. Jag blir lite mer motiverad när ni tycker till om vad jag skriver.

Idag blev jag sugen på att måla igen. Resultatet blev en tavla bestående av rosor i två vaser och bakgrund i nyanserna brunt och beige. Det var helt underbart att sitta ute och måla. Det brukar jag aldrig göra och varför inte måla av de vackra rosorna i trädgården när man ändå kan. Synd att sommaren är över för jag skulle gärna fortsätta måla ute. Det var riktigt härligt.

Nu ska jag lägga upp lite bilder på Facebook.
XOXO Lisa

(Jag råkade fota bilden lite snett om ni tycker att vaserna ser snea ut)
 


RSS 2.0