Bar Rafaeli

Bar Rafaeli in reclamele Accesorize

Bonjour!
Idag sag jag sag en msnvideo om Bar Rafaeli. Hon är en av manga imponerande modeller som är helt otrolig pa bild. Tjejen är sportig, hon surfar (vilket är hur underbart som hellst), spelar tennis (vilket jag ofta gör), draksurfing och simning (simning är helt underbar träning för kroppen)... m.m. Varför jag valde att skriva om henne är för att hon verkar ha en spännande personlighet och för att hon är liknande intressen som jag har. Draksurfing har jag dock ännu inte prövat, men det ska nog hända en dag. Hon verkar vara en tjej som gillar att äventyra och ta utmaningar.

Jag är en person som verkligen gillar utmaningar. När jag valde att jobba som au-pair sa kände jag stark tvivlan över att aka, men hellre att välja en utmaning och testa sig själv än att angra att man aldrig akte. Jobbet kan kännas ensamt när man jobbar med barn som talar ett annat sprak och är i trotsaldern, men det har det ocksa varit mycket givande att jobba här i Frankrike. Jag har lärt mig mycket om mig själv, om vad jag klarar och vad jag vill med mitt liv. Barn är verkligen intressanta. De kan vara sa oförutsägbara samtidigt som de kan vara förutsägbara. Det är inte direkt som att man kan läsa en instruktionsbok och sedan vet man precis hur man ska hantera dem. De är en hel vetenskap. Det handlar om att läsa dem, hur de reagerar pa saker man säger och gör och lära sig utefter det. Barnen kan vara trotsiga, men de kan ocksa vara hur mysiga som hellst ocksa. De är sa kreativa och roliga.

Jag tror det kommer att vara en väldigt bra förberedning inför när jag ska skaffa barn. Dock har jag inga planer pa att skaffa barn förrän om typ 10 ar. Man ska passa pa och leva livet först, resa, äventyra, skaffa sig en bra utbildning och ett bra jobb anser jag. Haller du med?

Nu ska jag ta och läsa en bra roman. Bonne nuit!! (God natt!)
XOXO Lisa

En shopaholics bekännelse

Här har vi en tjej med snygg stil. Det irriterande är att vad hon än har pa sig sa verkar allt sitta och se sa bra ut pa henne. önskar daliga kläddagar inte existerade ;-)



Bonjour!
Jaha sa ännu en dag har gatt i Frankriket. Jag vaknade denna morgon tidigt som vanligt av den lille som undrade var sin pappa var. Snacka om att jag är morgontrött. För er som är morgontrötta och inte vaknar av erat alarm. Av en 4:aring vaknar man ;-). Jag önskar att jag vore en sadan morgonpigg människa som hoppar upp pa morgonen pigg och glad. Istället är man en riktig nattuggla som är pigg pa natten och maste tvinga sig att släcka för att försöka sova och fa energi.

Idag var vi uppe i bergen igen, men pa kalas denna gang. En vän till barnen fyllde ar. Det blev en massa mat och sedan en tarta vars ljus spelade "Happy birthday". Väldigt mysigt och gott dessutom. Efterat lekte vi förstas. Blev jagad av tva pojkar med plastpistoler =P, Det blev även en del pingis. Vilket är riktigt kul! Börjar även bli bra pa det. Funderar pa att inskaffa ett pingisbord när jag är tillbaks i Norpan, men nog om det.

Vad jag tänkte passa pa att nämna är att jag shopaholicen ska ut pa stan i Geneve och shoppa och äta en massa god mat pa lördag, it's going to be awsome! Staden är verkligen underbar. Massor med klädaffärer, goda restauranger.
Jag tänkte leta snygga toppar och kanske titta efter en indisk restaurang. Den som Erik och jag at pa....saaaaa GOTT!
Nej, gott folk, nu är det sängdags för moi. Salut!
XOXO Lisa

Uppe i bergen

Idag ar vi uppe  en stuga i bergen. Nu skiner solen antligen sa jag ska snart njuta av den innan vi ska ata lunch. Jag har satsat pa att lara mig lite franska idag. Ni anar inte hur trakigt det ar att hora barnen prata franska en massa och inte fatt ett skvatt. Sa om jag lar mig lite sa kanske jag kan gissa mig till lite grann. Hur ar det borta i Sverige
Saknar det mkt. Ska ata nu.
XOXO Lisa

Au-pairlivet

ännu en dag har gatt här borta i Frankrike. Temperaturen här är det inget ngt fel pa. Okej, pa natten är det extremt varmt ibland och öppnar man da ett fönster da kan det vara minst lika varmt ute.

Idag fick jag lite sovmorgon, yeeeey =D. Jag morgonmänniska? BIG NO. Det som jag finner kul är att jag har lärt mig en del franska. Det behöver jag göra. Barnen föredrar förstas att prata franska, men som tur är sa har de haft en engelsk nanny. Vilket betyder att t.o.m. den lilla pojken pa 4 ar redan har lärt sig en hel del eng. Imponerande tycker jag om ni fragar mig. Idag har vi badat en massa. Vi drog till ett utebad. Det var riktigt kul. Fick aka rutschbana en massa med barnen. Riktigt kul, tur att man fortfarande har ett glatt barnasinne kvar ;).

En del franska barn var helt galna och blockerade rutschbanan och försökte komma ikapp oss i den m.m. De blev avstängda och det blev banan ocksa...ett tag iaf. Killarna de stod utanför staketet och ropade pa badvakten hela tiden. Jag har precis svullat i mig en hel del gott. Bountyglass och godis, MUMS. Snart är det dags att sova.
XOXO Lisa

Shopping i Genève

Shopping? Likes it BIG time. Igar släpptes jag, shopaholicen ut pa stan i Genève. Det var riktigt kul. Jag gillar staden riktigt mycket. Ska dit nästa lördag ocksa. Da ska jag utforska staden ännu mer. Igar sa var jag pa ett ställe som heter GLOBUS. Ett bra shoppingcenter för shopping. Blev förvanad att se TIGER OF SWEDEN-grejer där, typ väskor m.m. Jag hittade även en affär som heter "ORDNING OCH REDA", vet inte om talar svenska där inne, men det var kul att se lite svenska ord pa en skylt för en gangs skull. Hörde en del svenskar ibland som gick runt och pratade i telefon och fragade hur det var hemma i Sverige. Det var skönt att fa höra svenska spraket. Jag saknar spraket en hel del. Visst sa pratar min morbror det ibland, men vi försöker att prata pa eng sa barnen förstar.

De har mysiga ställen att äta pa i Genèves stad. Ofta spelas det musik av musikanter som höjer den mysiga känslan i staden. Jag hittade ett cafè där det serverades en massa fruksallader och allt möjligt. Exotiska frukter, funkar för mig! Nagot som förvanade mig var att väldigt manga verkar mkt rika och gar runt med dyra väskor sasom Louis Vuitton och Prada.
Själv har jag köpt en DKNY-väska förra gangen jag shoppade, tillsammans med Erik. En favoritbutik som jag fann den här gangen var GUESS. En skarf och ett par snygga solglasögon, de satt fint!

Hittade även ett Ralph Lauren bälte. Riktigt Classy. Det var kul att hitta sa manga butiker och ha massor att välja mellan. Jag vet inte om det ofta händer lite skumma saker i Genève, men förra gangen jag var där sa sag jag tva killar utklädda till tjejer med gul peruk och rosa klänning. Den här gangen när jag var i staden sa var det barn som hoppade hopprep precis bredvid sparvagnsparen och en jättestor grupp människor stod runt och tittade och ropade ut hur manga hopp flickan gjorde, 1!....2!....3!....4!... o.s.v. Jag skulle bli ännu mer förvanad att se ngt sadant där jag bor. 
Det var allt om det, bilder kommer en annan gang. Hade underbart! XOXO Lisa

Man blir vad man äter


Vid det här laget borde jag ha blivit en baguette eller kanske nagot i choklad. Nee vars...Dock försöker jag ga ner i vikt nu. Bara för att man är i Frankrike betyder det inte att man kan vara hur onyttig som helst.

Idag har jag och barnen varit och badat hela dagen. Hoppat, plaskat och akt rutschbana (eller hur det stavas ;) ). Har blivit rätt solbränd. Solen sken hela dagen när vi badade.  Man maste verkligen vara uppmärksam hela tiden när man har ett barn pa 4 ar med sig. Man vet aldrig vad som kan handa. Nu är jag inte sugen pa att skaffa barn pa jäääättelänge, hur mysiga barn än kan vara sa blir man sa bunden. Det är mycket ansvar. Dock hade vi kul idag. Det var skönt att komma ifran huset och vara ute lite. Barnen vill vanligtvis endast titta pa TV, de är som hypnotiserade av den där apparaten, de vet när och vad som gar hela tiden. Själv är jag inte sa intresserad av TV:n, speciellt inte när det är pa franska. Försöker dock lära mig en del. Det är rätt kul att lära sig sprak och lättare när man hör spraket hela tiden. Langtar efter att se Harry Potter 6 pa bio, den har haft premiär nyligen. Själv är jag pa det sista kapitlet av 7:an. Ville läsa klart den igar, men fick extrem migrän. När jag väl lyckades somna vaknade jag av att regnade in genom takfönstret, hehe vilket sätt att vakna pa. Inte ngn favorit direkt.

Nu ska jag vara social pa msn. Hade underbart. XOXO Lisa

Au-pairlivet...

Hej alla glada och ovriga. Har i Frankrike ar det fullt upp. 3 barn och en massa passande. Det var inte riktigt som jag tankt mig, men det  blir det iofs inte sa ofta. Jag sitter just nu i en stuga uppe i bergen och skriver. Antligen fick jag ta en paus fran barnen for att sitta har och skriva till er. Utanfor ar en fantastisk utsikt. Dock bor vi inte har. Vi ar och halsar pa min morbrors slakting. Saknar alla mina nära dar hemma. Precis som forra gangen jag var i frankrike sa ater man inte vidare nyttigt har. Choklad ar huvudingrediensen i ALLT. frukost-middag....=P

Jag har nastan last ut den 7:e boken av Harry potter serien nu. Det ar otroligt spannande. Ska bli otroligt kul nar jag kommer hem sa jag kan se den 6:e filmen pa bio. Sag den 5:e pa franska har om dagen....hahah...det lat och sag lite kul ut. Jag har verkligen borjat uppskatta allt underbart dar hemma i Sverige. Vi kan skratta oss lyckliga som har det sa bra som vi har. All god mat, harligt folk, bra kultur, vacker natur m.m.

Nu har ni fatt lite uppdatering. Hade sa bra allihopa.
XOXO Lisa

Från ett somrigt Sverige till fantastiska Frankrike!

Här ser ni hur jag har sett ut idag!



Oj, vad det har varit underbart härligt här hemma i självaste Sverige. Så mycket kul har hänt på senare tid,  jag har umgåtts med Misha som kommit hem från Australien, jag har badat en massa med vänner, kommit igång med träningen.  Det har varit varmt, ja tropiskt och soligt, helt underbart! Precis sådär som sommaren ska vara, men imorn lämnar jag detta underbara för nya äventyr. Ska jobba som au-pair i Frankrike med tre barn. Första veckan ska vi hyra ett hus i bergen och vandra, bada och allt möjligt kul!
Eftersom jag bloggar nu på kvällskvisten, det är sent och väskan står öppen ....och inte färdigpackad så tänkte jag bara lägga in lite somriga bilder och säga hej då för ett tag! =) Hade underbart hemma i Sverige! XOXO Lisa

Tänkte med alla somriga bilder visa vad vi gjort de senaste dagarna!
Jag har....

....solat...


...badat..


...paddlat kajak...


...målat...


...käkat middag...


...och ätit en massa jordgubbar förstås...


...och lekt med Emelie...


...och tagit mysiga sommarbilder!


RSS 2.0