I huvudet på Lisa

image264
Sjuk...
Jag hoppas att det bara är en jobbig förkyldning. Vill ut och fota och dessutom komma på Mlis middag som är imorn. Men det är förkyldningen eller influensan eller vad jag nu har som styr, får se hur det går.

Semester...
Vore helt underbart att resa någonstans där det är soligt och varmt, trött på den svenska kylan ;P. Dock börjar det bli varmare (y), Thank god spring is here =D.

Träna...
Jag vill så gärna träna och hålla mig i form. För det första mår jag mycket bättre när jag tränat och för det andra börjar balen närma sig, man vill ju vara fit i sin balklänning ;D (som btw ska sys av Monika, det blir en sådan som i "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", fast röd)

Färga håret..
Det var länge sedan jag färgade håret. Jag har väntat med det på grund av att jag inte vet vad jag ska göra ännu. Kanske lite ljusa slingor eller färga håret mer chokladbrunt, vad tycker ni?

Mina tidigare hårfärger och frisyrer...

NU
 

TIDIGARE
 

En shopaholics bekännelser

image255

Shopaholic, vem? jag?...inte då ;-)

Jag vet inte hur ni andra känner, men jag känner att jag har något gemensamt med huvudpersonen i boken "En shopholics bekännelser".

Om ni inte har läst den, så LÄS DEN! (y). Den är riktigt bra. Handlingen är inte bara om kläder utan det handlar om en tjej som har det struligt i sitt liv, med sin ekonomi, hon tar lån, köper hela tiden dyra kläder, kan inte betala räkningarna och får påminnelse efter påminnelse. Till slut tar det STOP. Hon får inte längre ta lån och har högar med räkningar. Den boken + efterföljaren är riktigt bra böcker.

När jag läste den boken så var det både kul och jobbigt med tanke på att jag också köpt mycket kläder för en hel del pengar. Dock har jag inga räkningar i en hög, tur det säger jag bara;-)

Det finns två typer av personer, SPARA & SLÖSA.
Tro mig, jag är personen "SLÖSA", vem av personerna du?
Dock jobbar jag på att bli personen "SPARA". Jag har nämligen lagt undan en del pengar för en gångs skull.
Vid nästa studiebidrag tänkte jag lägga undan ännu mer pengar. Jag ska minsann börja spara. Det återstår att se hur länge det går ;-)

Jag ska uppdatera min sparande utveckling. Vänta med "spänning" på hur det kommer att gå ^^

Gossip Girl

On my mind

image253

Idag har jag letat balklänning i affärerna. Jag hittade en som var rätt bra, dock vill jag inte ha en som är "rätt bra". Förhoppningsvis ska Monika, en vän till min mamma sy en balklänning till mig. Om hon kommer att sy en till mig så ska den se ut som i "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" fast röd. Vad sägs om den kombinationen?



Just nu känner jag stor stress över skolarbeten som jag måste ta itu med. Jag ska sätta mig ner efter det här inlägget och skriva lite på min uppsats. Önskar att det fanns mer tid.. =/.
Men det enda man kan göra är att ta sig i kragen och börja skriva.

..,::;~MONKI~;::,..


image249
Nu har Monki öppnats i Norrköping! 
Efter att jag och Viktor jobbat klart på tidningen tog vi svängarna förbi Monki. Det var en färgsprakande butik med färgchockerande inredning och jättehäftiga klädesplagg.
Jag som redan har shoppat tillräckligt i mitt liv blev ändå dragen till ett sött linne som hade ett bra pris.

Innan jag skulle köpa det valde jag att testa det först. Provhytten hade speglar runt i hela hytten, fjärilsformade krokar och små lysande lampor i taket.

Jag blev nästan snurrig av att se mig själv på minst tio ställen i spegeln. När jag sedan kom hem tog jag lite bilder på toppen. Det hela avslutades med en del ego-bilder.Jag kunde inte låta bli ;-). Man måste vara lite ego ibland^^

Take care!
Gossip girl
image251

image250


image252

Mc.Donalds at your service

image248

ONSDAG

Idag steg jag upp klockan 06:00 för att göra mig i ordning för Mc.Donalds rekryteringsarbete. Jag som tidigare under lovet gått upp vid 11 - tiden fick verkligen en utmaning när jag vaknade 05:45 av larmet från min mobil.
Min hjärna sa "Gå upp nu!" medan min kropp sa "Sova lite till bara" så jag satte på snooze och sov 7 min. Varför jag just sov 7 min var för att far min ropade "GÅ UPP NU!" och då var det ingen idé att ligga kvar de 3 minuterna som återstod. Så jag gick upp och gjorde mig i ordning mycket snabbare än jag brukar göra *stolt*. Sedan tog jag buss och spårvagn och lyckades komma till Grand Hotell fem minuter innan vi skulle köra igång. 

Sedan var det bara att förbereda rummen för alla intervjuer som skulle äga rum. Det var en massa ballonger som skulle sättas upp på runt dörröppningar. Vi hade riktigt kul. Det gick inte speciellt bra. Ballongerna lyckades lossna hela tiden och självklart skyllde alla på någon annan. Alla drev vi med varandra när det inte gick bra att sätta upp dem och la in kommentarer som "Jag kan se potential" och "Det är inget mönster längre".

Under den här dagen lärde jag känna en hel del människor som jobbar på Mc.Donalds, vilket var riktigt kul. Alla var väldigt trevliga =).

Min största uppgift var att registrera personer som skulle intervjuas. Jag registrerade minst 140 pers och upprepade samma saker hela tiden. "Hej! vad heter du?....personnr tack...då skriver du ditt namn stort så att det syns, pennor finns bakom dig, så kan du vänta utanför så får du hjälp sedan" =P 

Det skulle inte förvåna mig om jag ligger och rabblar det där i sömnen inatt ;-). Det kanske låter som ett tråkigt jobb, men jag hade faktiskt riktigt kul. Jag träffade många jag kände och kände igen.

Senare under samma dag fick jag sitta med på några av intervjuerna och bara lyssna. Det var jätteintressant att höra vad alla hade att säga. Jag blev t.o.m. sugen att själv delta i diskussionen...vilket jag förstås inte gjorde=P.
Jag minns själv hur det var på första intervjun, (gruppintervjun). Allt var nytt, spännande och nervöst, men kul på en och samma gång. Det känns bra att redan ha gått igenom allt det där och att ha fått jobbet=).

Det känns verkligen jättekul att ha ett arbete, speciellt med så trevliga medarbetare och jag har fått intrycket av att det är en bra branch(y).

That's all 4 today ;-)
Gossip girl ^^

Irriterande...


Det här är två av de bilder jag hann ta.....innan min kamera gick sönder! 
Igår när jag skulle ta fram kameran ur fodralet halkade jag till...och sedan föll den i marken. Resultatet blev att kameran inte ville starta igen=(.

Om man kan ens kan se det från "den ljusa sidan", så är jag hur som hellst otroligt glad att det inte var min systemkamera gick sönder.
Jag är fortfarande ledsen och irriterad på att den är sönder. Den var så lätt att ta med sig, men ändå så otroligt bra att ta bilder med =(.

Tur att det inte är långt till min födelsedag, förhoppningsvis kan försäkringsbolaget hjälpa till lite grann.


image246


image247

I'm searching for the answers

Trots det soliga vädret är det kallt. Man blir så att säga lurad av våren. Eftersom längtan efter sommaren är stor och synen av det soliga vädret så kan man ju hoppas på att det ska vara någolunda varmt, men icke. Idag när jag gick ut för att fota var det blåsigt och kallt. Det hindrade dock inte mig från att fota mina bilder.

Det är helt underbart härligt med lov just nu. Det känns så skönt att vakna upp och göra sig iordning i sin egen takt, istället för att stressa som en tok och skynda sig till bussen på morgonen. 

Vid dagar som denna, längtar jag till studenten, men på ett sätt vill jag inte sluta skolan. Jag känner så på grund av att jag träffar vänner, bekanta och andra i skolan varje dag. Det kommer därför att kännas tråkigt att inte hålla kontakten med bekanta som man inte umgås så mkt med, utan endast pratar med i skolan. 
Trots detta kommer man ju ändå att få nya kompisar i arbetslivet och för att inte tala om när man börjar på universitet. Då blir det ännu fler nya att lära känna, men ändå kan det kännas tråkigt.

Dock bör man inte fundera över sådant nu, utan leva i nuet och ta en dag i taget. Det är lättare sagt än gjort, men det är det bästa sättet att leva livet.

Idag letade jag efter fler sponsorer till Emelies och mitt projekt, vilket gav framgång.
Åhlens som vanligtvis inte brukar gå med på att låna ut kläder till modevisningar valde denna gång att göra det, vilket gjorde mig mycket glad. Jag undrar varför de inte velat göra det förut..? men huvudsaken är att de hjälper till med våran modevisning ;-)
Ytterligare sponsorer var Kings och kanske, men bara kanske än så länge...den nya affären "EGO".
På Kings var de ytterst trevliga och jättevilliga att hjälpa till . Chefen berättade t.o.m.att de hade kläder från 70-talet som de sparat. Vilket var alldeles perfekt. Desto mer tiden går, desto mer längtar jag till modevisningen.

Här är lite bilder från idag:
image240

image241

image242




Avkoppling

Idag gjorde jag och Sofhia en tur ut till landet. Vi båda hade varit mycket stressade och behövde lite lugn och ro så vi bestämde oss för att köpa med lite dricka och käk för att dra till landet för avkoppling. På väg till landet tog vi några festliga bilder. När vi sedan kom till landet tog vi fram filtar och tände en massa ljus. Sedan delade vi på den grillade kycklingen och potatissalladen vi köpt. Maten gjorde oss mätta och belåtna och var dessutom riktigt delicious ;D

Det var dock inte allt vi hade köpt. Självklart hade det smitit ner en Marabou chokladkaka bland varorna, som vi delade systerligt på. Kvällen var riktigt mysig och avkopplande. Man borde ha fler sådana kvällar.

image245
Myspys

image243
Värdefullt <3


image244
Vackert


Med en doft av vår

image239

I torsdags sken solen som den inte ha gjort på mycket länge. När jag hade slutat skolan och kom ut i solskenet blev jag jättesugen på att gå hela vägen hem, så jag valde att gå hem istället för att ta bussen. Det kändes helt underbart att ta en promenad och bara njuta av att det äntligen var soligt ute. Dessutom hade en del vårblommor uppenbarat sig i rabatterna. En sådan enkel sak som att promenera med musik i öronen och att känna värmen från solen kan få mig på så otroligt bra humör. Jag blir så mycket piggare av solsken.

På vintern kan jag vissa perioder känna mig väldigt nedstämd. Visst är det jättemysigt med snö och att kunna sitta inne, tända ljus, ha filmkväll och bara mysa, men det jobbiga är att det ska vara så mörkt större delen av vinterperioden.
 Jag ser fram emot att våren är här. Vårkänslor kommer och doften av vår är helt underbar. Dessutom är det ju inte helt fel att jag fyller år på våren, 15 april för att vara exakt ;D.

Dags att kila! Ta hand om er! <3

FASHION SHOW 2008 | Norrköping

I årskurs 3 har jag & Emelie som projekt att genomföra en modevisning, som kommer att äga rum den 2/4 kl 16:00 i Ebersteinska gymnasiets aula. Inträdet är 10 kr. Våran modevisning redovisar modetrender från 60-talet till 2008. Modevisningen bygger på sponsorer som lånar ut kläder till oss. Vi har redan fått ihop sponsorer som t.ex. JC, Carlings, D & Company, Gina Tricot & Levi's.

Du kommer säkert att se reklam för detta via ungNT eller affischer inom snar framtid.
Så missa inte denna fantastiska modevisning!

image238


Can we chill?

STREET
Idag började i en ny dansgrupp. Tidigare i Avancerad Street fick jag höra att vi skulle ha uppvisning den 31 maj på Östgöta Teatern, men idag fick jag veta att jag ska ytterligare en föreställning, men då med den här dansgruppen, samma dagJösses =P, räckte det inte med en ;D. Jag har aldrig haft en dansuppvisning förut, om man inte räknar med en koregrafi som jag, Mli och Anna visade upp när vi hade "välkomstgrej" för fransmännen som vi hade utbyte med.
Hur som hellst ska det bli jättekul och spännande .... lite utmaning ska det väl alltid vara ;-).

Eftersom vi ska göra en koregrafi till låten "All bacause of you"  - Neyo.på Street'n blev jag lite inspirerad att kolla upp lite koregrafier till just den här låten,

Här är en av dem  länkad:
http://www.youtube.com/watch?v=IGlbih-6yg4

Här är en dans från floorfiller som är klockren:
http://www.youtube.com/watch?v=2Hdl6_PUnwc

image237

DIAMONDS ARE A GIRL'S BEST FRIEND

image233

image234

The scars remind us that the past is real

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

image227

Just nu lyssnar jag på en slumpvald låt, som är så himla skön. Vet inte vem artisten är. Det står bara 02-scars (acoustic).

IDAG
Idag tog jag o far min lite bilder med en klockren bakgrund. Det var nämligen så att min far hade en skärm som man använder om man ska visa stillbilder med projektor. Jag ville egentligen lägga in bilderna i det här inlägget, men pappa skulle lägga in bilderna imorn, så det blidde inget. Istället har jag suttit här vid datorn och lekt med bilder som jag har tagit. Det blev en hel del intressanta resultat.
 

image229


image230


image231


Säg gärna vad ni tycker om de olika bilderna ^^

GÅRDAGEN
 Igår var jag på en föreningsfest på bergkulla. Det roliga med denna föreningsfest är att det är som tradition att ha en "sen julfest". Alla köper ngt för 20 kr, sedan kommer våran tomte med sin säck med julklappar.
Det var riktigt mysigt. Först käkade vi pasta med kyckling, grönsaker, fetaost, dressing m.m.

Vid matbordet satt vi och skrålade våra traditionella Ebersånger. I brist på sånger började Gustav och Oscar (som varit i Canada och Frankrike ett år) sjunga franska nationalsången. Men det var inte populärt, för då överröstade alla med att sjunga våran vackra, svenska nationalsång. Det var mycket vackert^^, en blandning av franska- och svenska nationalsången (dock hördes den svenska bäst) "of course"... ;-)

Senare utbringade varje förening varsin skål, Oscar blev så ivrig att han slog sönder sitt glas, när han ville få allas uppmärksamhet....och det fick han ^^. 
Jag som ensam kom från  den bästa föreningen (FINIS) var konstigt nog själv från min förening. Så jag tog till lite mod och utbringade min skål som ensam FINIS-medlem för en trevlig kväll och för att tacka för att jag fick komma.

BASTU-TIME
När det var "Bastu-time" sa jag, Jessica och Sofhia att folket borde gå ner o basta. Det var inte så många som var på, men när det väl var dags var vi runt 15 pers som trängdes i Bergkullas lilla bastu. Oscars slajm som han fått i julklapp, blev något som alla kastade runt på varann i bastun. Det var inte fräscht, usch =P.
Lite senare gjorde vi oss i ordning efter bastun började alla dra tillbaks till stugan igen. Där var musiken i full gång. Alla började skutta runt till Håkan Hellström. Det var lite festivalkänsla över det. Längtade mycket tillbaks till Storsjöyran.

DANS
När det kom lite negerdunk började jag och Sofhia få lite energi. Jag försökte få Fia att battla mot mig, men till slut var det jag som skutta runt och gjorde koregrafier.


Foton rullar in som de ska...

Hej kära läsare =D.
Idag är det jag som retuscherat bilder.
Det är första gången retuscherat såhär mycket.
Kommentera gärna vad ni tycker (-;

image216
Jag

image215
Emelie & Jag



image220
Emelie

image222
Karin

image223
Jag

image224
Dennis

Around my world


Här är lite bilder som jag tagit både nyligen, men också i somras.
Lekte lite i Photoshop och tillsatte en del coola effekter. image211 
The white bridge

image208
Love in nature

image210
Beautiful

image213
Powerful


RSS 2.0