Don't be scared....BE TERRIFIED!

Riverrafting, vilken adrenalinkick!! Det var sjukt kul! Det var inte helt ofarligt dock. Kande mig inte helt avslappnad nar jag fick reda pa att 2 personer hade dott i samma aventyr for ett ar sedan.

Det hela borjade med att vi akte buss till Tullyriver. Pa bussen sa guiden vilka han trodde skulle aka i, vilket var bland annat Erik. Jag skulle tydligen ha tur. Sedan sa han "Are you scared?" En del svarade "yes", da sa han "Dont be scared"... och skakade pa huvudet och avslutade .."be terrified!"

Sedan delades vi upp i grupper. Varan guide var valdigt bra. Han var ocksa mycket flummig. Han fick alla pa glatt humor. I hela 5 timmar om inte mer sa paddlade vi nerfor den stora floden. Erik var den forsta att aka i. Jag hann inte ens reagera innan jag sag att han inte satt pa sin plats. De lyckades fort dra upp honom. Erik, en aning omtumlad, sag trots allt glad ut. Nerfor floden paddlade vi tills Marlow sa att det var dags att stanna och sa att vi kunde bada nerfor floden sa skulle han hamta upp oss. Jag trodde forst han skamtade....men ICKE.. sa nerfor den galet strommiga floden flot vi. Det var lite klippor har och dar under vattnet fick man kanna. En del skrapsar. Sedan var vi uppe i baten igen. Jag har en hel del traningsvark aven idag 2 dagar efterat, for att man spjanade med benen for att inte ramla i, vilket var nara flera ggr. Ibland akte vi nerfor helt galna fall. Vissa kommenterar fick en orolig. Marlow bara "Har borta finns en klippa som vi maste luta oss bakat for annars kan man fa ansiktet mosat...." bara OKEJ! harligt... da kor vi! eller vada:P
Men inga skador skedda, som sagt mest nagra skrapsar och blamarken fran klippor.

Senare stannade vi for en stund dar vi badade nedanfor en jattevackert vattenfall. Det var en grym utsikt att se den tjocka regnskogen omkring oss och alla hoga vattenfall.
Guiderna var helt galna, medan vi holl i baten med alla krafter vi hade for att inte aka i sa hoppade vissa av guiderna i baten nar vi akte nerfor vissa fall. Pa ett stalle berattade varan guide att en tjej hade fastnad i strommen och tumlats runt sa man bara sag huvudet ibland. Tydligen hade hon forst blivit av med flytvasten sedan blev av med bikinin....da raddade de henne valdigt fort sa guiden :P.
Det var mycket sakerhet vid flera tillfallen. Guiderna hoppade av baten och stod beredda med rep om nagot skulle handa, det kandes iaf tryggt.
Det basta var nar jag och den andra tjejen i baten fick sitta langst fram och dingla med benen framfor baten. Man fick nagra duschar.

Det finns sa himla mycket galet roliga och knappa saker som vi var med om under utflykten, jag har inte ens fatt med halften. Hoppas ni hade kul och lasa en del av det iaf! Hade sa bra alla lasare! Kramar :)

Dykning



Har i Cairns regnar det! Jattemycket faktiskt. Om det ar nagonting jag inte tycker om sa ar det regn under semestern. Det ar nog fler som haller med om den saken. Det ar tur att vi har bokat aventyr dar regn inte spelar sa stor roll som dykning och forsranning. Ska bli underbart! Imorgon vantar forsranning i 5 timmar sedan blir det god lunch. Det ska bli forsta gangen jag gor bada sakerna. Dykning verkar sa himla coolt. Det ar ett maste nar man anda ar vid stora barriarrevet, det ar ju trots allt alla dykares drom att dyka har.
Har kommer lite bilder fran underbara Byron! Det ar manga jag saknar dar! ♥

XOXO Lisa



















Sydney vantar...

 
Om nagra dagar ar jag i Sydney igen. Da kommer jag aterforenas med den har sotnosen! Ska bli underbart att traffa dig igen! :D Det kommer bli en fest vi sent kommer glomma!

P.S. Bara sa du vet sa var de pa "listan" de jag saknade hemma, dig saknar jag massor ocksa♥

For the love


Trots att jag ar pa denna underbara plats sa kan jag langta hem till mina harliga vanner och min familj dar hemma.

Sofhia, jag langtar jattemycket tills vi ses igen. Du har ett hjarta av guld min raring! 

Emelie, vi har haft en underbar resa tillsammans, du ar sa underbar hjartat mitt!!!

Frida, langtar tills vi ses igen:D saknar dig massor!

Syrran, jag vill ge dig en massa kramar och bjuda dig pa middag, du ar saknad.

Mamma du kommer fa en jattestor kram och flera presenter nar jag kommer hem hihi!

Fani, vi maste ta en fika nar jag kommer hem! Jag saknar dig raring!

Alexandra, du och jag ska fira nar jag kommer hem, Miss you girl :)


Love you guys ♥

 

Tingeling

Idag horde jag Tingelinglaten spelas inne pa ett shoppingcentrum, av alla latar fran Sverige trodde jag inte det skulle vara den jag fick hora. Det varsta ar att laten fastnar latt pa hjarnan...som t.ex. just nu :P.


Ha sex offentligt och bli utvisad fran en o


Hamilton Island

Idag nar jag lag och laste vid lagunen kunde jag inte lata bli att undga att lyssna pa ett samtal mellan tva tjejer. Den ena tjejen berattade upprort om sin kompis som hade haft sex pa Hamilton Island och blivit pakommen av polisen. Polisen som inte bara gav dem boter pa 260 dollar (ca 2000 kr), utan ocksa fick dem utvisade fran on i 5 ar! Galet va?

Det var allt for idag fran Aussie-land! Ska nu dra och ata! :)
XOXO Lisa

JAG LEVER!!!!


Idag hoppade jag 14000 ft! Helt galet! Jag vagade inte beratta for mamma att jag skulle hoppa for gud vet att hon skulle skramma upp mig och forsoka overtala mig att inte hoppa. Sa efter jag hoppat sa slog jag en pling till henne. Pa sa vis behovde hon inte oroa sig for att jag inte skulle klara det. For de som funderar pa att gora det, fundera inte!! GORT!

Klockan 06:20 stannade bussen utanfor hostlet. Som den morgonmanniska jag inte ar sa var jag jattetrott tills vi var framme. Jag hade sallskap av tva danskar som jag snackade en hel del med. Jag skippade tyvarr filmen, jag onskar jag hade bokat en film, men det kostade liksom 1000 spann extra. Sa forst tog vi pa ett par stora roda byxor. Sedan hjalpte instruktorerna oss att ta pa hela utrustningen. Jag snackade med en kille dar som kande igen mig fran en annan gang nar jag var dar, men det blev installt (det blev installt hela 3 dagar innan jag fick vara med om denna underbara upplevelse). Sa mot planet gick vi. Val pa planet borjade nervositeten hojas. Jag fick sitta precis bredvid dorren pa golvet med instruktoren hart fastspand pa ryggen. Desto hogre vi kom desto mer nervos blev jag.

Vid 14000 ft sa instruktoren "Open the door its time!" Jag bara "Oh no!" och sa drog jag upp dorren och dinglade med benen utanfor planet. Hur sjukt var inte det liksom!!!! i vanliga fall brukar jag gora allt for att stanna pa planet. Sa dar hangde jag utanfor planet och utbrister "What the f*ck am I doing here?" Sedan foll vi...och vi foll...och foll...200km/tim Herregud!! Mina kinder fladdrade som jag vet inte vad!! Det var svart att andas, trycket var sa himla hart. Nar val fallskarmen falldes ut, var det skonare. Helt lungt att bara segla ner och se fyren, havet som solen speglade sig vackert i, alla berg och kullar som fick landskapet att se sagolikt ut. Jag forsokte fa mig att inse att jag faktiskt flog hogt uppe i luften, det var sa att man ville nypa sig sjalv. Det coolaste var nar han lat mig styra. Vi gjorde en jattestark svang och snurrade runt i luften. Det var som den basta grejen nagonsin. Val Nar vi borjade narma oss marken ville jag bara pausa och stanna kvar i luften. Nar vi val skulle landa var jag radd, alllt gick jattefort och jag trodde det skulle bli en hard landning, men vi susade ner sa mjukt i det vata graset. Chockad efter turen satt jag i nagon minut. Kort darefter kom en till och skulle landa. Dock var folk i vagen. Han skrek "Get out of the way!" men de kraschade in i varann. Ingen verkade bli skadad, lite ont bara.

Vilken underbar upplevelse! jag vill gora det igen. Sa coolt!!
XOXO Lisa

Jag rorde Kellys rumpa



Quiksilver pro surfers ♥ var en riktigt cool surftavling, jag menar att se de basta surfarna i varlden pa en och samma plats. Inte helt fel. Det var haftigt att se dem ga forbi bara nagra meter ifran mig med sina coola brador. Fick en hel del coola bilder nar de gjorde tricks ute i vagorna. Onskar jag kunde surfa som dem eller iaf surfa lika stora vagor som de gor.

Vilken tavling. Andy Irons var den basta surfaren den dagen vi tittade. Tyvarr sag jag endast tjejernas final efter det. Det hade varit coolt och se killarnas final. Kelly Slater vann chockerande nog inte. Hanvann masterskapen i surfing 10 ar i rad. Ibland undrar jag hur jag kan lamna denna underbara plats, men jag kan saga att det ar bara mina underbara vanner och min harliga familj som far mig att aka hem (och priserna for den delen, sjukt dyrt har :P)

Love this place ♥

XOXO Lisa



Andy Irons, YEAH!



Varldens sotaste unge! Han hade visst kul nere i sanden han..



Sista dagarna i Byron Bay

Pa fredag blir det min sista natt i Byron sa da ska vi festa som aldrig forr. Madde, Emma och jag tankte kolla runt lite i stan. Det kanns riktigt sorgligt att lamna Byron Bay. Det har varit mitt hem i mer an 2 manaders tid. Kommer sakna alla underbara manniskor och denna fina plats.

Byron ar verkligen basta chillplatsen i varlden.








The journey of my life

Inte trodde jag det skulle vara sahar underbart att resa! Sa mycket harliga manniskor jag har traffat och haftiga platser jag sett. Det finns sa mycket att uppleva och se. Ibland kan jag kanna att det ar jobbigt att ha mycket mojligheter for det ar svart att valja, men egentligen ar det val snarare en lyx att ha valmojligheter. Innan den har resan borjade hade jag valet att borja studera eller resa till Australien. En resa till Australien later val mycket mer lockande an att sitta dar i skolbanken igen, men det var inte bara det som fick mig att vilja resa. Varfor borja studera nar man inte kanner sig redo? Vem vet man kanske aldrig kanner sig redo, men jag tycker att man i alla fall ska ta sig lite tid till att fundera ut vad man vill gora och inte bara kasta sig in i nagonting som inte kanns bra. Nu typ fyra manader senare kanns det helt underbart att jag valde att resa. Jag kanske inte hade fatt den har mojligheten senare. Man kan alltid borja plugga, men tid och pengar till en lang resa finns inte alltid dar. 

Sa har sitter jag nu och jag har haft en helt underbar resa, sa mycket upplevelser, aventyr, fester, underbara manniskor och skratt. Det basta av allt ar att den inte ar slut annu. Dock sa finns det manniskor som jag verkligen saknar som mina underbara vanner och min familj. Nagonting jag ocksa saknar ar musik, oj vad jag saknar musik. Ska skaffa mig en ipod och trana en massa, tennis, gym...allt.

Kanns underbart att ha borjat trana igen. Idag gick jag och Henriette upp till fyren tidigt pa morgonen. Det var jatteskont att promenera innan frukost.

Dags att avsluta...ska snart ivag med bussen till coolangatta dar vi ska se pa Quiksilver Pro Surfers...Hell yeah!!!
Hade bast alla underbara! XOXO Lisa
File:Byron bay.lighthouse.2003 09.jpg

RSS 2.0