Pyramiderna


Pyramiderna, dessa som Egypten är så kännt för. Att stå nedanför dem, skåda vad egyptiska slavar en gång i tiden byggde åt sina faraoner var overkligt. På håll såg pyramiderna verkligen kungliga ut. Man kände sig rätt liten när man stod där nedanför och tittade upp på pyramiderna. Det var synd att det var en massa försäljare som störde stämningen. Man fick knappt en lugn stund. Dessa försäljare låtsades vara snälla och skulle ta kort på en, men sedan ville de ha pengar och var otrevliga, till slut försökte man undvika dem så gott det gick. En ville även köpa mig för 5000 kameler.

Våran guide berättade att många har tagit stenar från pyramiderna för att bygga hus och kyrkor. Så synd tycker jag, speciellt när det har ett så stort och historiskt värde. En del av pyramiderna har även förlorat en del av sin höjd på grund av bl.a. jordbävningar. När man vandrade runt pyramiderna försökte man föreställa sig hur det var att leva på den tiden. Livet varierade nog mycket beroende på om man hur rik eller fattig man var.

Vi var nere i en pyramid när vi var där. Det var en väldigt intressant upplevelse. Innan jag köpte biljett till pyramiden så sa vår guide att om man har klaustrofobi ska man nog inte gå ner i pyramiden. Jag tänkte väl inte så mycket på det, men väl på väg ner i pyramiden blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Ca 1,20 i tak, jättetrångt och knappt någon luft. Det enda jag tänkte på var att komma ner till graven så fort som möjligt, det var alldeles för lite luft och gav en klaustrofobisk känsla. Det är värt det nu efteråt, men just på vägen ner var det inte så trevligt som man hade hoppats på.
När man väl kom ner till graven efter den långa och trånga tunneln var det mycket högre i tak. Framför oss låg stora stenblock som formade graven. Mörkt som det var klev jag ner i en stor grop. Snacka om att man blir rädd. Man är nere i en mörk pyramid, man vet inte vad som gömmer sig där. Självklart kom jag och tänka på "Mumien-filmerna", men vad jag såg så fanns det inga farliga skalbaggar eller något annat farligt som lurade i pyramiden ;-)







Här traskar jag runt bland stenar och pyramider


Sfinxen vaktar pyramiderna.


Back from Africa


På stranden
Då var man tillbaks i Sverige. Inte riktigt så varmt som i Egypten, men jag har trots allt lyckats sola mig lite här hemma. Till och med så att näsan blev lite rosenröd.

Det är svårt att beskriva Egypten. Det var ett spännande land. Väldigt annorlunda mot många andra länder jag besökt. När vi först kom till hotellet så såg det inte häftigt ut från utsidan, men inuti var det mycket finare. Fräscht och härligt. För att inte tala om den härliga stora trädgården med palmträd som det växte bananer ifrån. Vårat hotell hade mycket att erbjuda, en egen strand, vindsurfing, SPA, gym m,m. Mycket kostade extra förstås. Dock inte så mycket pengar. Det var så otroligt underbart att komma till Egypten där luften var 34 grader varm, vattnet var turkost och glittrade vackert. Jag bara njöt av att äntligen få lite lugn och ro. Läsa en bok under en palm och svalka sig i vattnet,

Jösses vad jag saknar att ligga i värmen och läsa. Synd att min bok är slut nu. Den hette "I dina kläder" ett bra bokval verkligen! 
Nu har jag fått resfeber, vill bara komma iväg igen. Mamma pratar om Mallorca, vem vet, kanske blir det en resa dit eller något längre bort som typ Australien eller Nya Zeeland. En sak är säker iaf. Jag är taggad på att resa igen.


Här står jag i ett tempel där de mumifieringen skedde. Borden stod där ni ser gropar i golvet.


Nu är Lisa på vift igen


Bild från Thailand, snodde ungens gunga, nee vars^^

I natt rullas bilen till Arlanda där vi ska resa till Egypten. Underbart ska det bli. Resan är behövd. Dock är det packningshysteri hemma hos Lisa. Jag hoppas jag inte har glömt något. Dock kan jag nog säga att det är ett överflöd av toppar i min väska. 2 toppar för varje dag...kommer jag behöva så många?
Känns skönt att ha fixat allt innan man drar. Sökt in till Universitet, växlat pengar....you name it!

Jag måste bara fråga er om det är någon mer än jag som blivit kär i dessa små "nyttiga bakterier" i reklamen för hälsofil? Supersöta ^^

 

Min passion


Eftersom jag varit sjuk nu ett tag så har det inte funnits så mycket att blogga om. Jag såg filmen Wanted igår med Angelina Julie, en spännande och blodig actionfilm. Den var hyfsad, den får betyget 5 filmrullar av 10.

Det stör mig att man ska behöva bli sjuk när vädret är som allra bäst. Det är verkligen tråkigt. Jag skulle vilja gå promenader i solen, fotografera, fika och sånt. Imorn natt åker vi till Arlanda. Vi kommer att vara framme på förmiddagen i Egypten. Jag hoppas för guds skull att febern är som bortblåst till dess.

Något annat jag dock kan visa och berätta om är den tavla som jag inte för så länge sedan målade. Jag hittade en snygg bild på internet som jag sedan målade av och la till lite egna detaljer på. Konturerna ni ser på trädet och i solen är målat med guldfärg. Så den skiftar väldigt snyggt i verkligheten. Det var lite svårt att fånga på bilderna. Jag blev väldigt nöjd även om den tog lång tid. Färgerna jag köpte (förutom gulfärgen då, eftersom den var jättebra och dyr) var inte alls bra och fastnade knappt. Jag var tvungen att nästan totalförstöra tre penslar när jag desperat drog penseln fram och tillbaka flera gånger och väntade på att färgen skulle fastna. Till slut blev den klar iaf.
Jag har funderat på att måla den där "Ekan" som jag hade med i ett tidigare inlägg, men jag är faktiskt lite sugen på att måla människor. Det skulle vara kul att måla av en person och inte bara måla av foton. Någon som är intresserad av att stå modell? ^^



A golden sunset

Den här är till dig



Du finns i alla varma solstrålar som värmer min hud
Du finns i glittret som dekorerar vågorna
Du finns i alla vackra fågelsånger jag hör
Du finns i alla mina naturbilder
Du finns i varje uppfriskande bris jag känner
Du finns i mina tankar
Du finns i mina minnen
Du finns i mitt hjärta.
Jag ska bära dig i mitt hjärta



Elise


Igår beställde jag denna skönhet till klänning på Nelly.se. Det är en klänning av märket Elise Ryan.
Eftersom jag ska ha Hollywoodfest för att fira att jag fyller 20 så vill jag slå på stort när det gäller klädseln.
Det ska bli en helspäckad kväll med röda mattan utrullad, dansuppvisning av Kevin, bra priser i baren, hollywoodtema. Det kan också hända att en kille kommer sjunga för oss denna festliga kväll. Jag längtar otroligt mycket redan och det ska bli underbart att träffa så mycket härligt folk som man känner, på en och samma kväll.

Att jag även ska till Egypten på fredag känns som pricken över i. Det ska bli underbart att få sola, bada och koppla av. Något som jag verkligen ser fram emot! Jag ska försöka simma flera längder varje morgon. Det är kul att man kan bli slim genom att göra något så enkelt som att simma. Vi ska även se pyramiderna när vi är där. Vilket känns som något man bör göra någon gång i livet.
Ha det så underbart i vårsolen nu! Själv ska jag försöka bli frisk från en jobbig förkyldning!
XOXO Lisa


80-talstema


I fredags var det 80:talstema på Hugos och jag, Emelie och Jessica var förstås taggade. Jessica hade tyvärr inte fått veta att det var temakväll, men det var ju fler som inte visste + att vi fick färgglada band på Hugos som passade bra till temat. Innan vi drog ut hade vi trevligt hemma hos mig. Med ett glatt humör gick vi in på Hugos. Vi hade tänkt även dra till Otten, men jösses vilken kö. Den orkade vi inte stå i.

På Hugos hade festen redan dragit igång trots att natten var ung.
Kul nog var också Sofhia och Issa där! Väldigt snart fick vi syn på att det var Singstar-tävling på gång. Som den Singstar-fantast man är, blev jag förstås intresserad. Det visade sig att man skulle tävla mot en från Hugos för att vinna en shot. När det till slut var min tur var jag verkligen taggad på att vinna. Plötsligt fick jag syn på att Poison med Alice Cooper fanns med. Eftersom jag visste sedan tidigare att jag var riktigt bra på denna låt så valde jag den. Det var så himla kul. Jag trodde det skulle bli svårare efter några glas cider, men det var lätt som en plätt o vinna.
Det gick t.o.m. ännu bättre än i nyktert tillstånd. Så sedan kom min lakrits-shot, mums ^^.

Resten av kvällen blev det mycket dans och mingel. En riktigt lyckad kväll!


Posarna!



Innan utgången=D


Vi visar våra tatueringar :)


Jag och Issa!^^

En GOD morgon



Även denna dag är solig, underbart!

Min frukost denna "morgon" (snarare min brunch) bestod av smaskig smoothie gjord av yogurt, is, hallon och blåbär, grova mackor med ost och paprika och ett glas "God morgon juice". Vilken energikick! Även om jag föredrar ljust bröd så var denna frukost en jättebra start på dagen.
Har börjat med min nyttiga vecka. Dock i följd av detta har jag blivit jättesugen på onyttigheter såsom pizza och kebab och för att inte tala om godis!
Många frestelser jag ska försöka stå emot nu innan vi drar till Egypten.
Tänkte köra en intensiv-veckaWorld Class nu och träna hårt innan man ska sola och bada i värmen. Dock har jag tänkt att träna i Egypten också. Älskar att simma, så det kommer bli härligt simma en massa längder varje dag. Önskar ibland att man hade en pool så man kunde köra flera längder varje morgon.
Nu ska jag ut i solskenet!
XOXO Lisa

SMOOTHIE!


Ljudet av...



Ljudet av svanar som slog sina vingar mot vattnet
Solens strålar värmde brännande i mitt ansikte
Några friska vindar blåste förbi
Fågelkvitter avbröt tystnaden
Doften av brasa stack i näsan
Ett vitt streck syntes på den djupblå himlen efter ett flygplan som nyss passerat
Havet glittrade bländande i ögonon
Det var första april...










RSS 2.0