Journalist javisst!

Just nu sitter jag snuvig och trött och skriver i bloggen. Jag fick feber i fredags kväll och det verkar vara en seg rackare till virus. Idag var det den andra dagen på skolan. Det känns konstigt att se fram emot att gå till skolan så mycket som jag gör nu. Visst tyckte jag gymnasietiden var en underbar tid, men nu får jag fokusera på det som jag verkligen tycker om att göra: skriva! Det verkar vara en härlig klass också, ett stort + i kanten. Imorgon ska vi ha föreläsning med en författare, det ska bli intressant :).

Idag var jag och tittade på min kusins nya lägenhet. HELT UNDERBAR! Ni vet Heiniken-reklamen då det är en tjej som visar sina väninnor sin nya garderob? typ halleluljah-moment, japp samma här!! Häftigaste garderoben, vill ha! Jättefin lägenhet, blev så sugen att jag sedan direkt gick in på internet och letade lägenheter för fullt. Det är så DÖJRT! (dyrt :P), men man vet aldrig vad kan hända i Sthlm... ;)



Älska Norrköping



Igår var det en underbar dag i lilla Norpan. Solen sken och jag hade en massa roliga planer för hela dagen. Jag började dagen med att sola och läsa Chic och Topphälsa i solen. De är några av mina favorittidningar, man får lite modetips och blir pepp på att träna och äta nyttigt, massa bra på en och samma gång. Kändes härligt att kunna sola lite nu när hösten är på väg. Det känns lite sorgligt att sommaren gått så fort. Jag tycker om hösten, men det är något speciellt med värmen, bära shorts, bära solglasögon och sitta vid en sjö och ha picknick. Något positivt är iaf höstmodet, mysiga kvällar med bak och ljus, vaniljljus i massor :).

Efter lite solande drog jag till stan för att möta om Fani som skulle tatuera sig på House of pain. Det blev lite fika i solen på Fräcka Fröken. Smörgåsen "Greken" är att rekomendera. Jättegott! När Fani hade tatuerat sig så träffade jag Mikaela för en promenad. Det blev en glass och prat om gamla minnen m.m. En mysig promenad :) Norrköping är verkligen en mysig stad, härligt folk och mysiga cafén. Stockholm är också en himla härlig stad. Den ska bli spännande att utforska. Nu ska jag käka lite. XOXO Lisa








Skönhetens pris


Jag tittade precis på Oprah som idag handlar om folk i Kina som betalar 300 dollar för att få en del av ögonlocket bortskuret för att få större ögon. Det finns även de som betalar 40 000 dollar för att bli längre. De kan göra dem 1 - 30 cm längre. I Kina kan de kräva en viss längd för att komma in på collage eller få ett visst jobb. I en viss mån kan man alltså bli mer framgångsrik i Kina med sin längd. Det är helt sinnessjukt. När man fick se lite av operationen fick jag verkligen obehag. De sågade av benen och satte in en ställning som skulle dra ut benen. Så hemskt att se att män och kvinnor är villiga att gå igenom en sådan smärtsam operation för att bli längre. En flicka tog ledigt från skolan ett år för att gå igenom denna smärtsamma procedur.

Om längden skulle göra en framgångsrik så kanske jag borde resa till Kina då ;). Skämt o sido, men jag tycker det är hemskt att en del människor kan gå så långt för att bli vackrare, när de antagligen inte känner sig säkrare eller mår bättre av det. Jag tror det handlar mer om hur man ser på sig själv. Jag kan förstå en del som operar sig, men oftast kan jag tycka att de gör det för fel skäl. Många tycker jag är bra som de är. Jag tror inte att skönhetsoperationer kan förändra hur vi ser på oss själva, de kan göra oss vackrare, men har man svårt för att tycka om sig själv är det nog lika svårt efter en skönhetsopertion.

Har ni några tankar om det jag skrivit, får ni gärna skriva några rader :).
Ha en bra dag och kom ihåg att ni är fina som ni är!


En söndagkväll

Igår var jag med min underbara Fia. Vi hade tittat på en massa youtube-videor när vi blev sugna på en liten, mysig kvällspromenad. Väl ute omgavs vi av friska brisar.
Sofhia ville ta med mig till en odling, vilket hon sa skulle vara mycket vackert. Det började med att vi kom fram till en stor grind. Det första jag började tänka på var typ "District 9" och andra trillers där ett stort stängsel och en stor grind symboliserar något som bör hållas instängt.

När vi kommit förbi grinden var det mörkt förutom fullmånen som lyste upp. Det var vackert med fullmånen som lyste över fälten, som påminde om en vinodling. Trots att det var fint kunde jag inte låta bli och kolla bakom om varannan sekund typ. Eftersom jag tittade mig omkring började Fia också titta sig omkring. Så började vi prata om skräckfilmer och helt plötsligt vågade varken hon eller jag gå vidare. Snacka om att ha blivit "skadade" av att titta på skräckfilmer :P.

Efter promenaden gick vi hem till Fia och käkade kräftor och drack vin. Det är så himla gott med kräftor. Ska nog ha kräftskiva någon dag! :) Med hattar och hela kittet. Det var en supermysig kväll. Vi somnade sedan som stockar. Nu är det dags att sova. Sov så gott! Kram :)


Vill ha =)

Jag var inne på HM.se och Nelly.se när jag hittade de här fina klänningarna och fina ringen. Funderar på att beställa klänning nr 1, vad tycker ni? :) Jag ska titta om jag hittar ringen i affären. Jag och Erik har precis tittat på fångarna på fortet. Det är kul att det är tillbaka igen! Det är inte riktigt samma tempo, men roligt att se Gunde och Agneta på fortet igen. När jag hör namnet Gunde så tänker jag på "Ingenting är omöjligt" :P. Det är ju så typiskt honom. Det var inte jätteroliga personer som tävlade idag, men det kommer väl. Det kommer bli folk från Idol och bloggerskor bland andra. Tittade ni på fångarna på fortet? Ha en bra kväll! :) Kram


Nr 1.


Nr. 2


Hot or not?



Tänkte fråga er läsare om ni tycker det här är snyggt? Jag tycker det är ganska snyggt att ha skarfen såhär. Det känns komiskt att den här skarfen var den första jag köpte och jag var antagligen 10 år då. Den är tydligen fortfarande inne.

Snart ska jag till jobbet. Jobbade ca 4 timmar igår och efteråt tränade jag gym, kändes jättebra då, men nu är jag grymt snuvig. Får ta det lite lugnt med träningen tror jag. Nu ska jag mysa med min älskling. Kram på er!


Underbar dag! =)


Idag känns som en underbar dag. Har massor av energi. Har precis sagt hej då till min underbara Kaka, kändes tungt, men ändå mycket underbart att få träffa henne innan hon åkte :). Jag hade gjort ett kollage och skrivit ut bilder på henne, mig, Fia och Mli, ja lite härliga glimtar från våran vänskap. Bara det gav energi, fina minnen som poppade upp igen. Känns så härligt att ha träffat så fina vänner och att vi hållit ihop i vått och torrt.

Idag ska vi fira min systerson, han är 8 somrar gammal. Börjar bli en stor pojke. Det är så kul att se honom växa upp. En riktig solstråle! Snart ska jag träffa min älskling, ta en tur på stan tror jag :). Hoppas mina läsare har en lika bra dag som jag annars så skickar jag här lite energi till er! :) Kram kram!

Här är lite härliga bilder som jag blir glad av:


Jag och min raring, glada studenter <3


Min älskling och jag, ute i Göteborgs skärgård :D, <3


Vackra djurön


Ja...låt den här bilden tala för sig själv ;)


Mina sötnosar och jag på picknick, Sofhias födelsedag :)


Mina hjärtan, festfixade och klara ;D


Julmys! :D


Min systerson som fyller år, vilken sötis! :)

Nostalgi!




Jag finner inga ord. Jag har precis tittat igenom en massa gamla bilder på min dator. Det var som att jag fick en stor flashback av minnen. Det var de roligaste, sötaste, fulaste och härligaste bilderna jag sett på länge. En del bilder önskar man att man aldrig tog och andra skulle man ville göra ett helt album av. Jag fick ett antal goda skratt. Det var alltifrån gamla partybilder till utflykter, resor, kollage, miiner och annat smått och gott. Ett stort tips är att kolla igenom gamla bilder, man kommer verkligen på att man glömt ett o annat. Det är så mycket bilder jag vill lägga in i just det här inlägget, men jag tror jag delar upp det i flera inlägg ;)..det är så att säga...många bilder. Mitt stora fotointresse började verkligen komma tillbaka när jag såg alla bilder jag tagit. Jag hade nästan glömt bort hur mycket man kunde göra med bilder. Jag kom även på varför min (gamla) dator knappt velat starta. Det är ju ett hav med bilder och filer. Försöker rensa lite, men jag vet inte hur mycket det gör :P

Här kommer lite bilder från igår. Det var en mysig kväll med mina underbara tjejor. Vi förfestade hemma hos Kakan och pratade gamla, härliga minnen. Sedan bar det ut till Otten, som alla säger så är det verkligen dött där. Vi kom in och fann några få yngre stå pratandes, dansgolvet tomt med endast ballonger på, påminde mest om ett barnkalas. Vi drog till Hugos istället där alla hade hamnat. Det var bra musik och vi träffade flera härliga personer ute, men det var nästan för mycket folk. Det var en härlig kväll iaf :)


Snart händer det...



Ja snart är det inte långt kvar innan jag är tillbaka i skolbänken igen, känns spännande och läskigt på samma gång. Det var två år sedan jag tog studenten! Känns helt galet. Tiden har gått så fort. Jag saknar faktiskt gymnasietiden. Jag pratade med Eriks kusin för några dagar sedan. Jag trodde hon pluggade på gymnasiet så jag började fråga om vilken inriktning hon gick. Hon gick på högstadiet.. och så frågade hon mig om vad jag gjorde och jag svarade ju då att jag tog studenten för två år sedan. Snacka om att jag kände mig gammal haha :P. 

Hur som hellst så ska jag läsa till journalist. Jag hoppas det är någonting för mig, men om det inte skulle vara det finns det alla möjliga möjligheter. Än är vi unga liksom så det finns ju gott om tid att ändra sig i så fall. Det ska bli roligt att testa någonting nytt. På bilden ser ni mig och Jessica i Söderköping, en underbar dag. Jessica har nu gett sig iväg till Luleå för att plugga. Jag hoppas hon får det bra där :). Själv väljer jag en stad närmare Norpan, Stockholm :D.

Tog en powerwalk med Kakan idag, jättehärligt o komma ut i naturen och umgås med min solstråle. 
Nu ska jag ta mig en matbit! Ha en härlig dag allihopa! xoxo Lisa
 


Sommarvimmel



   
     
    
   
 


Chocolate cookie with raspberrys and blueberrys!

Har börjat baka lite :). Det är supermysigt på kvällarna och baka en god chokladkaka. Här är mitt och Eriks förra bakverk. Supergott var det! Min senaste har jag inte hunnit smaka på en. Valde marabouchoklad, min favorit ;)

Sommaren är kort

Rubriken låter ganska negativ, men i jämförelse med Australiens sommar så är den grymt kort och vädret växlar som jag vet inte vad. Som i förigår - tropisk värme och mulet, igår - sjukt varmt och soligt, idag - mulet och världens regnskur... Vad händer egentligen? :P
Jag har inte bloggat på länge. Hittade inte min kamerasladd och det är ju inte spec kul o blogga utan bilder, inte sant? Har funderat mycket på att skaffa en ny blogg. Vill kunna göra mer med bloggen + att jag vill byta namn på bloggen :P. 

Jag har haft riktiga träningsveckor på senare tid, gymmat, simmat, spelat squash och kört afro-pass. Underbart hur bra man mår när man tränar. När jag tränade i de här byxorna på World Class var det en tjej som kom fram och gav en massa komplimanger för dem o frågade var jag hade köpt dem. Det är så kul när folk vågar göra sådant. Man blir så glad :).

Idag blir det powerwalk med min Kaka. Det ska bli supermysigt! Träffade henne och min Fia igår. Hade först en god middag med grillad kyckling (den blev god trots dåliga grillmästare ;)..) med klyftpotatis och massa sallad o sås. Det slank ner bra. Tanken var att vi skulle gå ut, men det blev inte riktigt så. Alla var trötta från början och efter några drinkar blev det allt värre. Bara tanken på att gå ut o vänta på en buss, stå till kö till en krog och spendera en massa pengar...kändes inte så lockande just då. Så vi hade en myskväll och pratade om allt från himmel o jord. Vi satsar på trädgårn på onsdag "Lilllördag" om vädret tillåter.
XOXO Lisa


RSS 2.0