G£T LOUD!




image207

Idag kom min lilla shopaholic-anda igång igen . Länge har jag behövt köpa ansiktsprodukter. Därför jag slog till stort idag. Clinique hade ett erbjudande som löd "Köp 2 produkter få gåva". Eftersom jag länge tittat ut ett ansiktsvatten som är rengörande och en mascara (som btw är den bästa jag nånsin prövat) så la jag ut mina pengar & fick på köpet ett flertal småprodukter av ett värde av 745 kr,
Trots att det brändes i plånboken, var jag nöjd. Dessutom handlade jag inför min storasysters födelsedag. Jag förbereder tidigt kan man säga, hon fyller ju som sagt i april^^.
Men det var så att jag såg ngt som skulle passa henne perfekt och jag kunde inte låta bli att köpa den =D.


Idag körde vi hårt på feministiskt självförsvar (jag saknar 50 poäng så jag har valt till den här kursen^^)
Först körde vi doppboll som uppvärmning. Vi hade många girlfights. En gång när jag var målvakt & satt på plintliknande sak i mjukt material så fightades tjejerna om bollen som vildkatter^^ det var kul att titta på tills de nästan hade omkull mig från min plats=P, it was wild I tell ya! ;P

Ett annat roligt tillfälle var när jag också denna gång satt som målvakt. En tjej från motståndarlaget hade sprungit bakom där jag satt då plötsligt en från mitt lag kommer springandes & hoppar på henne med extrem kraft för att ta bollen.
Jag hinner inte riktigt se vad som händer, men så vänder jag mig om & det första jag ser är en tjej,...men sedan ser jag att den ligger en tjej under, helt mosad =P. Sedan fylls salen av skratt & även ett kvävande fnitter. Så vilt kan det gå till på våra pass i feministiskt självförsvar hehe. Dock var det där bara uppvärmningen. 
Efter skulle vi repetera olika grepp vi lärt oss & testa metoder för att överleva strypning. Lite läskigt att testa faktiskt om du frågar mig. Först skulle vi känna på hur det kan kännas när man trycker till hårt om halsen (vi gick stegvis med trycket).
Jag vågade inte riktigt trycka så hårt på min så kallade "partner" & då sa hon med hes "maffiaboss-lik" röst "du kan trycka hårdare" =P. Men det kunde jag inte, utan snarare vek mig dubbelt istället ^^.  

Nu ska jag sova! najti najti! puss <3

PHOTOS



New-16-june.gif (8292 bytes)

image204

New-16-june.gif (8292 bytes)

image205


Här är ytterligare foton som är nya. De övriga bilderna har inte reduscherats ännu. Det är tack vare Lovisas två vänner som det har blivit så snygg retuschering på bilderna=D

IDAG
Just nu sitter jag och lyssnar låten let's dance Craig David feat. Bob sinclair, grymmaste. Jag hoppas jag får höra den ute på krogen inom snar framtid. Det kallar jag bra musik att dansa till.

Trots att det är tisdag, alltså en dag som är tidigt i veckan (långt till helg) så har den varit underbar.

Bra saker som hänt idag:
* Idag gjorde jag klart en
grymt snygg broschyr till Emelies och mitt projekt
* Emelie och jag fick en hel del gjort i projektet
* Jag var på intervju idag, får reda på fredag hur det gick,
 förhoppningsvis blir det jobb på helgerna =D
* Det var ingen afrikansk dans (kände inte för det just idag, får så många blåmärken av dansen:P)
* Så istället, gymade jag & fick massor av energi(y)
* Jag köpte en jättesnygg skjorta idag på rean, helnöjd=D


Dåliga saker som hänt idag:
* Jag fick springa till bussen idag (som vanligt :P)
* Jag kom hem och insåg att mitt rum är stökigare än vanligt och borde städas
* Det var inte så spec god mat i skolan idag (men jag var inte förvånad ;P..)
* Jag insåg att jag antagligen måste plugga en del ikväll, men det är egentligen inte alltför jobbigt (
OM & då menar jag ett stort om, OM jag lyckas göra läxorna i tid så jag inte sitter där vid kl 22, 23:00 någon gång & pluggar, det är trist)

Så för att utvärdera dagen med tanke på alla bra & dåliga saker som hänt idag, så var den riktigt bra ; )

| NEW PHOTOS |



Bilder från fotograferingen i söndags, kommentera gärna! : )

Jag
image200

Emelie
image201

Karin
image202

Jag
image203


Photosuit, outside and inside!




INNE

Dagens modeller

Jag (Lisa)
image199




Jag
image195


Emelie och Karin
image194

Dennis
image196
UTE

Dagens ställen

Strömmen vid arbetsmuséet

image190

Strömmen vid Kungsgatan

image197

Strömmen i närheten av Campus
image198

can you resist?

image186

No I can't! Jag är nog fast i mitt godis /slash/ äta onyttig mat - beroende, det är bara att gilla läget ;P
Dock har jag tänkt på att om man tränar massor så spelar det faktiskt inte så stor roll hur mkt onyttigt man äter. Man måste finna en balans i det hela. Idag var jag rätt onyttig. Jag hade besök av tuss - mli och fia. När man har så trevligt sällskap så vill man förstås bjuda på husets festligheter. Det blev varm choklad, chokladbollar och kanelbullar, smaskens! säger jag bara ;-)
Det verkade spec fia tycka som fick bullen att försvinna i ett nafs innan jag och mli ens hunnit hugga in. Till råga på allt försökte hon se sådär oskyldig ut =D, söt hon e! ^^.
Vad kul det är ibland när folk är flummiga. Det upplevde jag med sofia och mli idag som tycktes prata rätt osammanhängande vissa stunder, men det var bara roligt ^^.
Vad jag tänkte komma fram till är att denna dag var onyttig så imorn ska jag gå en lång promenad för att kompensera dagens onyttigheter.

Just nu ljuder toner av Takida i detta rum. Mli har skickat några låtar för att fylla på mitt förråd. Jag måste säga att låten "curly sue" är helt underbar, den är bäst av dem alla just nu! dock kommer jag antagligen lyssna sönder mig på den så att jag blir helt trött på den, men bra musik som dessa låtar är något som jag också är beronde av = ).

Det senaste "syntestet" jag hade på min blogg verkade gå hem, så jag tänkte avslutningsvis dra till med två nya syntest. Den första är lättare än den andra.
Men nu kommer den stora frågan, vad föreställer dessa bilder?
Vad är det för kulle på första bilden och vad är det för sak som svänger i luften på andra bilden?



1.      2.

i n t h e w i l d

image179

   


Det är några av helgens bilder tagna i den vilda skogen, de här tycker jag blev extra fina. Jag tycker att bilder med strömmande vatten blir så häftiga.

Idag är det torsdag, snart helg. Den tanken kan man leva på ett tag ;-) 
Det är alltid lika härligt med fredagar. Då vet man att man har en hel helg framför sig så man kan slappa och vara uppe sent utan att ha tanken "jag måste gå upp klockan 06:25 imorn" i huvudet, det är en så jobbig tanke.

Ännu en härlig tanke är att jag kan ligga i sängen och dra mig till klockan 08:00 imorn eftersom jag har sovmorgon till 10! XD
Just nu sitter jag och lyssnar på Takida, så otroligt underbar röst. Såg dem i somras, det vore inte helt fel att se dem igen. Takida "Score" och "Close Therapy" är riktigt bra låtar. Om ni har chans att ladda ner de här låtarna så gör det :D.
Ska slagga nu! men sov så gott! puss hej!


Why is it dark?

Jag kom just att tänka på en sak, är det inte sjukt att Darin kan sjunga en så meningslös fråga i en refräng som "why does it rain?" tjäna pengar på det och dessutom få fans efter sig, då borde man kunna skriva en lika meningslös rubrik i en blogg och hoppas på karriär? Men man måste antagligen sjunga ut det för att det ska fungera 8-|.
Skämt o sido, det är bara så sjukt att man kan tjäna pengar på så dåliga låtar.

Jag tror aldrig att jag varit så trött som jag var idag.  Idag kändes det som om jag var i min egna lilla värld. Jag var förkyld, trött, träningsverk i hela kroppen (efter ungefär ett 2,5 tim pass med afrikansk dans igår). Hur som hellst, det kändes verkligen som om jag inte orkade göra någonting. Visst är det irriterande med sådana dagar? Man vill göra så mycket som t.ex. träna, gå på stan, men man har helt enkelt inte orken till det.

När jag kom till Friskis&Svettis med Sofhia och Bella var medelpasset fullt redan. Det gjorde oss mycket besvikna, dock var jag aningen lättad med tanke på min trötthet och onda hals. Samtidigt som vi var där passade jag på att kolla hur många ggr som fanns kvar på mitt kort. Jag förväntade mig högst en gång kvar, men jag blev glatt överraskad när jag fick höra de magiska orden att det fanns 4 ggr kvar =D. I forts ska jag skriva upp hur många ggr jag tränat på Friskis.

Trots att det känns som en helt vanlig dag så är den inte helt vanlig. En god vän vid namn Hanna fyller 18 idag!! =D
Jag tänkte lägga in en bild på dig, men du hade ju inga bilder att skicka så det fick bli det här istället ;-)
Grattis raring!

image178

,;;;;,,;;;;,,;;;;,,| Lisas mat |,,;;;;,,;;;;,,;;;;,

Jag har funnit kärlek till matlagning. Innan lagade jag nästan aldrig mat hemma, men nu har jag blivit jätteinspirerad. Jag hittade nämligen en italiensk kokbok i min bokhylla som jag började bläddra i. Där fann jag de mest underbara recepten. Jag ville laga alltihop nästan. Så jag bestämde mig för att experimentera i köket med min kokbok. Jag lagade fläskkotletter med klyftpotatis och rostade paprikor i dressing.Sist men inte minst hade jag tzatsiki till. Det såg ut såhär:

image176

Rostade paprikorna blev godast, men de tog också längst arbete att tillaga. Man kan se dem i den vita skålen. 
Imorgon, alltså fredag, blir det mer experimenterande i köket. Jag ska laga 2 rätters-middag till hela familjen. 

Förrätt: Rostbiff med sallad och en en gång rostade paprikor

Varmrätt: Pasta med tomatsås som innehåller musslor och räkor

Efterrätt: Chokladmousse lr chokladglass med vit riven choklad och hallon.

Smaskigt eller vad säger ni? kommentera gärna mina val.
Hur som hellst tror jag det blir en god middag. Hoppas på det iaf ; -) 

Innan jag avslutar tänkte jag visa en bild. Tänkte göra det till ett syntest. Titta på bilden noga innan ni läser texten längre ner. Är det ngt skumt med ngn av potatisarna?













Svar: En av dom är en potatisborste, ....gissa vilken? =P


Myyyskväll! :D

Idag har jag mest tagit det lungt, vilket har varit helt underbart! Dagen började med att jag hade bestämt med optikern kl halv 11, HALV 11 det är inte likt mig att bestämma så tidigt (under ett lov) men jag kommer ihåg hur det var när vi bestämde tiden, jag var stressad och ville bestämma en tid snabbt och på Optiker Persson är de rätt upptagna så jag tog första, bästa tid.

Hur som hellst, när jag vaknade av alarmet kl 09:05 kändes det otroligt omöjligt att gå upp. Jag stack ut en fot utanför täcket och det var mycket kallt om man jämför med värmen under täcket. Mitt beslut blev att snooza 10 min, sedan 10 min till, 10 min till...och sådär fortsatte det. I alla mina drömmar drömde jag om att jag bestämde en annan tid hos optikern. Det var alltid olika platser, men drömmarna slutade alltid med att jag ringde till optikern. Till slut efter att ha snoozat hur många ggr som hellst tvingade jag mig upp för att ringa. Tiden blev kl 14:00 istället vilket passade min planering mycket bra. 

Efteråt satte jag iväg till 119 för att åka hem till Lovisa. Hos Lovisa väntade god mat, pasta med ostsås, MUMS! =D. Sedan såg vi på film och käkade glass, också gott ^^.
Så såg vi på en romantisk, amerikansk film. Kommer inte ihåg vad den hette, men det handlade om en tjej och en kille som var kära i varandra. Tjejen som hette Jamie bar på en hemlighet. Hon hade leukumi och hennes behandlingar hade slutat verka.Filmen var sorglig men väldigt fin. Killen i filmen sa att deras kärlek var som vinden. Han kunde känna den, men inte se den. Det var vackert sagt.


 
Foton: Lovisa
Av: Lisa


Foton: Lisa
Av: Lovisa

Efteråt slog jag och Lovisa oss ner framför pianot, Lovisa satt och klinkade medan vi sjöng tillsammans. Det lät riktigt fint. Jag är imponerad över hennes pianokunskaper(y). Det fanns en gång i tiden då jag spelade piano, men nu är mina pianokunskaper rostiga =P. Får se om man förbättrar dom i framtiden, (=


När vi sjungit lite trudelutter kom sockersuget igång hos Lovisa, så hon kom med den brilljanta idéen att vi kunde baka kladdkaka. En fjärdjedel av smeten käkade vi upp, sjukt onyttigt och sååå gott! ^^
Kakan fick jag tyvärr aldrig smaka, var tvungen att åka hem. Men den var säkert god.



När jag kom hem gällde serien HEROES, sedan blev jag mycket inspirerad att ta bilder (som jag ofta blir)



Nu är det läggdags! sov gott! ^^

Svenska för nybörjare: "Gouvvtt Nöujt Auuur"

image152

Ja, då har dagen nyårsafton passerat med alla förväntningar som tillkommer. Jag tycker att nyår är överskattat. Det är en rolig högtid, men alla gör det så stort, jag är en av dom. Man får så mycket förväntningar. Denna nyårsafton var helt klart mycket rolig, Inte som jag trott den skulle vara, men den var full av överaskningar. 

Det hela började med att jag, Emelie, Sofhia, Nike på middag hemma hos Karin. Karin hade lagat en underbar middag med fläskfilé, potatisgratäng och portvinsås. Till middagen drack vi champagne och glögg. Efteråt kom Karin med en bricka med chokladmousse och ett brinnande tomtebloss, en väldig show vare =D

Efteråt satte vi på musik och dansade runt som partyanimals och Tiffany (Karins hund) hoppade glatt runt med oss. Därefter var det dags att ta bussen till lokalfesten. Vi hade tyvärr valt fel buss, inte bokstavligt talat fel buss, men saken var den att 2 hundar hade skitit i mitten av bussen så det stank hundskit blandat med öldoft och herrparfym. Det var ingen lockande doft tro mig. När vi satt där på bussen och ojjade oss över lukten passade jag på att lägga in en kommentar som löd: "Nu är det skit....bokstavligt talat".....och det stämde ju =P

När vi var framme i söder tull gick vi raka vägen mot spånken som precis rullat in vid hållplatsen. Därefter bar det iväg mot lokalen. Vi började spela upp en kort trudelutt från "alla som inte dansar är våldtäktsmän" vilket inte var populärt i gänget med killar bredvid , men det blev ett intressant samtalsämne och helt plötsligt satt vi och diskuterade låten med främlingar.
Sedan tog Mli fram sin glitterspray. Jag tog direkt tillfället i akt, att glittra vackert under nyårsnatten. Så jag började spraya på där. Under tiden fick 2 killar spray på sig. Men de blev inte direkt arga, de sa bara "Ähh, lite spray har väl ingen dött av", jag tror dock inte de fattade att det var glitterspray... ;-)

Därefter drog vi till lokalen. Lokalen låg nära Otten och hade utsikt över hela staden. Det var jättevackert. Spec när vi alla räknade ner och skålade med champagne till fyrverkerierna som lyste upp himelen utanför alla fönster. Det blev mkt pussande vid 12-slaget där må jag säga. Lokalfesten var mycket lyckad. Det fanns inte stolar till alla, men det löste vi med att antingen satt Mli i mitt knä eller fia eller tvärtom. Den här nyårsafton blev bättre än jag trott den skulle bli. Det var underbart att fira med så fina vänner<3

Jag träffade vänner som jag gått i samma klass med för mycket länge sedan och jag träffade även de som varit bortresta ett halvår. Det var mycket kul att samla så mycket trevligt folk på en och samma dag.
Något jag tänkte på igår är att man borde sluta festa när det är som bäst, nägot som jag borde följa bättre, men inte vill man sluta liksom när man har som roligast.

Idag satt jag och Emelie på donkan (mc.donalds) och diskuterade nyår. Det var så otroligt kul vad mycket roligt man kom på att prata om allt eftersom. Det värsta är att man helt vänt på dygnet och att det kommer bli otroligt jobbigt att vända tillbaka det tills man börjar skolan igen.

Jag menar, jag har varit trött hela dagen, både på grund av att vi festade till halv 4, men också på grund av att jag vänt på dygnet. Nu när klockan är 2 på natten är jag pigg liksom. Men men, jag kommer nog länge vara den där nattugglan som är pigg på nätterna, trött på dagarna 8-|.
Men jag hoppas inte det, jag ska försöka ha det som nyårslöfte, vara pigg under dagarna , trött på natten, vända på dygnet.

Ett annat nyårslöfte jag har är att spara pengar mera OCH att träna mera. Jag längtar asmycket efter att dansa igen, Jag har kännt mig jättelat på senaste tiden, dessutom ska jag träna mera på friskis, det är dags att köpa nytt kort igen. Nog om det. Nu tänkte jag lägga fram lite bilder från igår.  Godnatt, sov så gott och en god fortsättning<3
image156

image158

image161

image165

image164r


RSS 2.0