Festlig lördag


Vilken underbar utekväll jag hade i lördags! Kan fortfarande tänka tillbaks på minnen och fnittra för mig själv.

Stämningen var otrolig och kvällens start var mysig och rolig.

Kvällen började med att vi åt tacos, jag, Felicia, Jessica, Emelie och Sofhia. Alla var vrålhungriga och maten var god. Jag var verkligen taggad för kvällen. Med intressanta samtalsämnen, skämt, skratt och snygga kort blev förfesten mycket lyckad. Mätta och glada begav vi oss till bussen för att åka till Hugos.

På bussen förberedde vi inför karaoken med sång. Några partyglada flickor tyckte detta var mycket roligt och klappade händerna och sjöng med. När vi minglat på Hugos ett tag, drog vi vidare till Quebar för lite karaoke. Det var verkligen kul att höra alla olika bidrag. En kille sjöng You touch my tralala - med günter och en annan sjöng mustang sally och en annan en låt från soundtracket från Dirty Dancing. Vi var däremot inspirerade av filmen Mamma mia och sjöng därför Dancing Queen. Det lät mycket fint (y).

Dock var vi där endast där för karaoke så sedan drog vi tillbaka till Hugos där festen var i full gång. Så pass mycket folk som passerade vid garderoben fram och tillbaka från dansgolvet till baren kan jämföras med att shoppa julklappar några dagar före jul. Då är så mycket folk på stan så att folk går i två filer (..det gäller att inte hamna i fel fil...=P )

På dansgolvet var det rena rama bastun, mycket trevligt folk och bra musik. Dansglada som vi var dansa vi loss på dansgolvet. Runt oss dansa flera st och många försökte ta sig in i "ringen".

Det var verkligen kul att träffa så mycket trevligt folk som man kände.

En lyckad kväll!

Vimmel











Kost och träning



Eftersom jag lovat i bloggen att jag ska uppdatera om min kost måste jag berätta att jag har syndat. Jag har börjat äta mkt mer frukt och grönsaker än vad jag tidigare har gjort, men snabbmat existerar fortfarande i mitt liv. Kamomillte har jag druckit en del och även promenerat. Dessa saker är något som stod på mitt schema för att förbättra mitt immunförsvar. Trot eller ej, men jag känner skillnad! (y)
Dock är inte kamomillte så gott som jag hade förväntat mig, det smakar som torkade sommarblommor, men vad gör man inte för en gnutta bättre immunförsvar.

För att beskriva min nyttighet/onyttighet idag så har jag:
Ätit McChicken, side-sallad och druckit juice....och för att inte glömma ...en stor choklad muffins ...skäms på mig =P
Ätit frukt
Ätit grekisk sallad, tsatsiki med nybakat bröd och stekt fårost tillsammans med mamma på Akropolis.

Kvällen avslutade sedan med att jag tränade. Jag fick ett ryck och ville träna. Det blev träning på en "träningscykel" som denna nedanför, situps, armhävningar och rygglyft. Alltihop till dunkande musik från cd:shivan Bodywork. Det kan vara rätt pushande med musik (om den har snabb och bra takt). Jag är stolt att jag fick motvivation till att träna hemma, brukar ha svårt för att få det.




Det var den uppdateringen. I nästa inlägg tänkte jag berätta om helgens bravader. En riktigt rolig helg= )

Immunförsvars-kick



Är hemma hos Erik nu. Vi har precis druckit kamomillte och ätit en macka efter en hård dag på jobbet.
Idag är det en mycket bra dag. Lönen har kommit så därför passade jag och Sofhia på att strosa runt på stan och shoppa. Jag hittade denna fuktgivande hårinpackning från Matrix, 2 för 99 kr! Very good price!


Köpte även dessa två böcker som verkar intressanta. Jag har Mias tidigare bok "Mera självkänsla" därför tänkte jag se vad hon har att berätta om i denna bok. Den är verkligen inspirerande i vardagen. Att köpa lyckan var också en bok jag fastnade för. De berättade om den i lyxfällan och den fångade mitt intresse. Har ju en erfarenhet av att shoppingen ibland kan gå lite i överdrift så det ska bli intressant att läsa om den här kvinnans shoppingberoende.

 

Sist men inte minst åt jag och Sofhia scones på Wayne's. Där vi delade med oss idéer om morgondagens utgång.

Det känns underbart att jag nu blivit friskare. Har idag druckit en massa vatten, ätit hyffsad kost (undvikit McDonalds mat), inte ätit godis, tagit en promenad och druckit en massa te.

Läste nämligen på en hemsida igår om hur man skulle förbättra immunförsvaret. Deras resonerande var att man skulle:

  • Dricka kamomillte
  • Stressa mindre
  • Utföra Yoga
  • Förbättra kosten
  • Promenera eller springa oftare
  • Sova mera
  • Tvinga sin pojkvän att ge en massage (....den hitta jag på själv^^)


Nu ska jag mysa ner mig i sängen. Natti natti! : )


Carpe Diem





Carpe Diem som på latin betyder fånga dagen är något jag ska satsa på eller hur man ska uttrycka sig. Har ju nämligen varit sjuk sedan i torsdags förra veckan. Är så sjukt trött påt..
Dock har jag ändå jobbat igår och i förigår eftersom jag behöver pengarna till resan. Men idag är jag ledig så jag tänkte vila ut mycket jag kan så jag kanske är frisk till helgen. Är mycket förkyld väldigt ofta vilket kan vara jobbigt eftersom det gör att jag inte kan träna så hårt som jag skulle vilja. Träning är det som få mig att må som bäst därför längtar jag bara efter att bli frisk så jag kan börja på ett gym. Nautilus är gymet det lutar mot. De har fräscha lokaler och det finns flera st som tränar där som jag känner. 
Springa anser jag är den bästa träningen, dock kan jag tycka att det är lite tråkigt att bara springa. Även om det kan vara härligt att springa i naturen så föredrar jag lite sporter som det är lite action i, typ fotboll, badminton, tennis och handboll. Jag saknar faktiskt att ha gymnastik ibland. För då fick man spela olika sporter. Dock var ju våran gymnastiklärare mycket för en massa lekar och danser, men ibland fick vi våra ljusa stunder då vi fick sporta.

Jag har blivit lite inspirerad av "du är vad du äter". Så jag tänkte testa mig själv med att äta bra och även träna mera. Träning får vänta tills min onda hals blivit bättre, men jag ska försöka undvika godis, snacks och äta bra mat fram till resan. Jag lär ju bära bikini en hel del i Thailand så det är väl dags att satsa på att vara "strandsnygg" som de uttrycker sig i damtidningar =P.
Hur som hellst, så från och med idag den 23:e oktober så tänkte jag äta bra och träna mera. Jag tänkte uppdatera genom bloggen hur det går.

Fortsättning följer...



Fest



Denna helg är min första lediga helg på månader!!! Hurray!
Eftersom jag inte varit ute på krogen på urminnes tider tänkte jag och tjejorna ha tjejkväll och dra på en krogrunda. Lönehelg, ledig och förhoppningsvis frisk till dess, kan det bli bättre? XD
Tacos står på menyn och för- och en efterfest är inplanerad. Känns som att det kommer bli lyckat.



Konsten att måla

 

Nu när jag har varit sjuk har jag inte kunnat göra mycket mera än att läsa, se film och prata i telefon, men idag målade jag. Ska försöka att måla oftare. Det är verkligen kul att måla. Vissa finner det avslappnande och på något visst sätt är det det, men samtidigt måste man koncentrera sig till 100 % för att inte måla för hårt eller för löst. Det som kan göra det svårt ibland är när man väl ska måla detaljer. Som ni vet så är man ofta lite smått skakig på handen, inte så att det märks i vanliga fall, men när man ska måla något som typ ögon eller något annat som är svårt så märks skakningarna. Dock är det sådana saker som gör det spännande att måla, antingen skiter det sig eller så blir det en målning som man är jättenöjd över.
Idag blev det ett jättebra resultat. Känner mig redan sugen på att måla en ny. Jag tänkte ha lite afrikanskt tema över mina 3 kommande målningar, typ savann med djur som elefanter, giraffer och zebror.
Gillar du att måla?

She's not me



Dagens låt: She's not me - Madonna (it makes me addicted)
Dagens mys: åt snacks och såg Sagan om Ringen med älsklingen
Dagens tråkigaste: Har blivit sjuk (igen =(..) så jag kunde inte hänga med på Laserdome
Dagens idol: Chris Rock, han bodde i ghettot och var fattig som tonåring, men kämpade sig fram till att bli både skådespelare och komiker. Imponerande är vad han är!
Dagens längtan: Thailand!! längtar massor. Läste i en resetidning idag och där fanns massa tips om orörda stränder och underbara utflykter att göra.
Dagens "vill göra": träna sig fit till resan
Dagens bild: Bild som Karin tagit på mig i Getåravinen, nice ha? =)
Dagens TV: Följde Idol ikväll och lyckades lista ut vem som skulle åka (Yasmina). Själv tycker jag att Alice ska vinna. Underbar röst och behöver inte anstränga sig spec mycket för att få fram vackra toner. Det kallar jag en riktig artist! (y)

Nyckeln till en bra dag

Idag var en mycket bra dag.




Dagen började med sovmorgon. Det var irriterande många som ringde på morgonen, men som tur var så slapp jag att svara. Jag och Erik åt en redig frukost när vi väl gick upp runt halv 11-tiden. Den värmande solen utanför fönstret gjorde oss sugna på att åka ut i naturen. Med varm choklad och sittunderlag som packning drog vi iväg.


Det var sannerligen fint utanför bilfönstret trots att många av höstens löv redan fallit. Ågelsjön var vårt mål.
När vi väl stigit ur bilen på parkeringen blev jag på gott humör av hur varmt det var ute. Solen värmde och en massa gula löv föll virvlande ner från träden. Det var verkligen vackert. Trots min onda hals och den dunkande värken i öronen såg jag fram emot en liten promenad genom skogen. När vi kommit upp på berget slog vi oss ned på sittunderlaget. Det var rätt så vindstilla just där vi satt oss. Att höra blåsten var avkopplande under tiden jag njöt av min varma choklad och betraktade det glittrande vattnet. När Erik och jag pratade om resan till Thailand blev jag alldeles uppspelt av tanken av hur underbart det ska bli. Efter några timmar av solande, skratt och en massa prat var det dags att tänka på refrängen. Erik skulle till jobbet och jag skulle hem för att vänta in Sofhia som skulle komma hem till mig.
Efter bara någon halvtimma plingade Sofhia på min dörr. Med sig hade hon lite av ett SPA - kit, ansiktsmask, ljuvligt doftande tvålar och ansiktkräm. Först kokade jag Chai-te till oss båda. Sedan blev jag ompysslad med Sofhias produkter som kom från Make up store och den nya butiken Lush, det blev en förbluffande skillnad på hyn. Den har mycket mer fukt och känns fräschare. Det blev en hel del tittande på Top Model, sedan skulle Sofhia iväg.
Trots att det känns segt att ha en jobbig förkyldning så har jag kännt mig uppåt hela dagen. Ett stort plus var att jag tog mig tid för att fota en hel del med min systemkamera.

Min Fia♥


Älsklingen var uppspelt i skogen♥


Ljuvligt!


Vacker höst!


Mindre stress och mer spontanitet är min nyckel till en bra dag.
Snart ska jag lämna datorn och lägga mig tidigt för en gångs skull ;-)

Ge mig ett...

GE MIG ETT T!                                     
GE MIG ETT H!        
GE MIG ETT A!
GE MIG ETT I!
GE MIG ETT L!
GE MIG ETT A!
GE MIG ETT N!
GE MIG ETT D!

VAD BLIR DET?!?!?!?



Jag och Erik ska till Thailand! Ska boka idag!
Det kommer bli så underbart. 2 veckor i Phuket från den 17:onde November, kan det bli bättre?
Nu ska jag kila! Pusshejs!

Äventyr




Jag och Karin bestämde oss för några dagar sedan att vi skulle hitta på något som vi inte brukar göra. Inte fika, inte gå på stan, inte se på film. Vi skulle paddla kanot. Perfekt! träning, natur och picknick, allt i ett.
Så iväg rullade vi med bilen till den sjö där Karins släktingar hade sin kanot liggandes. Med oss hade vi varma kläder (näst intill för varma^^) äpplepaj, stekta äpplen med kanel, kaffe och vatten.

Det största äventyret var nog faktiskt att få ner kanoten till vattnet. Jag frågade Karin om Kanoten låg rätt på den vagn vi skulle dra den på och frågade om den inte skulle ligga åt andra hållet. Dock var hon var säker på sin sak. Man fick böja sig ner långt ner för att putta kanoten.  Karin var även rätt säker på vägen. Men en man som höll på att bära in saker till sitt hus förstod att vi var på väg till vattnet...vi hade en kanot liksom, klart han förstod det=P.... rådde oss att gå tillbaka och ta en annan väg eftersom vi annars skulle behöva passera en bergssluttning och andra hinder. Därför vände vi om. Med nöd och näppe lyckades vi få ner kanoten till vattnet.

Till slut satt vi i kanoten och satte kurs ut på det vilda vattnet. Himlen var grå och trist av alla tjocka moln som dålde solen, men trots det kändes det härligt och fridfullt ute på vattnet. Så fort vi fick syn på en mysig liten ö längre bort, blev vi sugna på att äta våran lilla picknick där. Ön var längre bort än jag trott, men efter massor av paddlande, skratt, fotande och pratande var vi framme vid den ytterst lilla ön. Sedan tog vi fram våran smarriga matssäck och kalasade. Det blev ännu bättre när även solen tittade fram bredvid de mörka molnen. 

 

Efter en lång stund tittade vi på klockan. Tiden hade sprungit ifrån oss och det var dags att plocka undan denna härliga picknick och bege sig hemmåt. Det såg väldigt varmt ut i vattnet så vi tog på oss våra badkläder och hoppade i...
Nej, stopp ett tag. Du trodde inte det va?^^ skämt och sido vi började bege oss hemmåt.
 
Turen tillbaka bestod både av sång, fotande och prat. Hemskt trevligt. När vi väl skulle dra kanoten på vagnen tillbaka var jag tvungen att fråga om vi kunde testa att lägga den åt andra hållet. Denna gång var Karin villig att testa min teori. Vilket var den rätta teorin. Skrattandes insåg vi hur mycket energi vi hade slösat genom att ha dragit den på det andra viset. När  väl vägen delade sig så sa Karin att hon trodde på den större vägen, medan jag trodde på den andra. Även denna gång slutande allt i skratt. Vi hade hamnat på den stora vägen och helt fel. Så det var bara att vända om. Karin ledde oss  fel där ett tag, men det var ju trots allt misstagen som vi hade mest roligt åt. Karins underbara bakverk gjorde mödan värt.

Vilken underbar utflykt.




Hårfärg

Tack för alla kommentarer om det näst senaste inlägget. Hade beslutsångest om hur jag skulle färga. De flesta tyckte jag skulle ha som på den bild med bruna slingor och lugg. Var väldigt sugen på att färga så, men då skulle jag hellst vilja göra det hos en frisör eftersom jag har en erfarenhet av att det kan bli.....hmm..rött =S.
Dock kan man inte lita på att en frisör alltid fixar det man vill ha. Minns nämligen en gång då håret blev rött istället för chokladbrunt och rött vad det som jag vid flera tillfällen nämnde till frisören att jag inte ville ha.

Hur som hellst så har jag nu inte så jättestort val, min käre mor hade ju då köpt blond hårfärg (för att slinga håret) i present till mig. Med tanke på att jag har en resa till Thailand som mål med mina pengar så får en frisörtid nog vänta ett tag. Under tiden kan jag slinga håret hemma när utväxten tittar fram.

Lindsay har alltid så snyggt hår! Lite avundsjuk...svar : JA

hÖst


Höstbild tagen av mig

Hösten är här och därmed också kylan. Det har redan blivit dags att ta på sig klä sig med varma och tjocka halsdukar och för att inte tala om mössa, iaf om man ska ut under kvällstid. Det mysigaste med hösten är den vackra naturen och den hemtrevliga känslan man kan skapa i hemmet. Stavgång under hösten har jag upptäckt är ett jättebra sätt att få sig en både gnutta kondition och vacker natur på en och samma gång.

Ibland kan det vara dystert väder och kallt ute. Då föredrar jag att koka en kopp Chai-te, tända en massa ljus i rummet och sätta på avkopplande musik. Det får iaf mig att bli avslappnad.

Måste bara nämna hur härligt det är att jag har kommit igång med träningen igen. Hade en paus där ett tag, eftersom jag var sjuk lite mer än en vecka. Men nu är jag igång igen. Igår körde jag och Karin BOX-pass. Det kändes underbart att träna igen. Ni vet när man precis är på väg att ge upp för man orkar knappt ett steg till, då var det bara att ge järnet igen med de sista reservkrafterna man hade kvar. Den träningen tror jag är den som ger mest.
Inte konstigt att både jag och Karin var smått skakiga efter passet. Funderar på att även träna idag. Det vore kul, men det kanske får vänta till imorn.
Ska lämna datorn ett tag nu.

Ciao!


RSS 2.0