Fundersam...

Jag har färgat håret mycket i mina dagar, men nu har jag inte färgat så mycket på ett tag. Gjorde lite blonda slingor innan Cypern, men innan det var det mycket länge sedan jag färgade. Igår när jag var på stan hittade jag slingpaket som ger bruna och ett paket som ger blonda slingor på REA.

Så nu har jag lite beslutsångest. Det känns som jag borde passa på att köpa det nu och sedan slinga när utväxten är framme...

Frågan är...bruna eller blonda slingor? Vad tycker ni??

NU


Tidigare färgkombinationer som jag har haft








FOTO : Karin och Lisa

Igår hade jag och Karin planerat in en fotografering. Vi tyckte det vore kul att ta lite höstbilder ute i naturen. Karin hämtade upp mig med bilen och sedan bar det av mot Getåravinen. Ute var det strålande väder och på trädens löv var det som om löven målats med en massa färgglada färger. Det var otroligt vackert. Väl framme vid Getåravinen var det en massa skolelever som gick runt med håvar och block så vi bestämde oss för att vänta med fotograferingen och ha lite picknick. Det var riktigt mysigt. Karin hade tagit med sig kaffe och mjölk och jag riskakor och delicatobollar. MUMS!
Sedan fyllde vi kameran med en massa bilder. Det var otroligt kul och mysigt. 
Efter den lyckade fotograferingen drog vi hemmåt till Karin där vi möttes av hennes söta hund Tiffany och hennes katt Nelly, jättesöta och mysiga. Därefter tittade vi igenom bilderna. Det var riktigt kul. Vissa miiner var riktigt roliga, men de flesta var imponerande bra. 
Sedan tog vi ett varmt bad. Det behövdes verkligen efter en lite småkylig dag. Det var ju trots allt lite kallt under trädens löv och barr som var som dålde solen. 
Det var en mycket lyckad dag!
Nu ska jag sova! Sov så gott!
Ciao!


 Här är lite smakprov från gårdagens bilder.


















Today



Today was a bad day


Grattis!

Grattis till mig idag!
Jag har namnsdag idag!=P





"YOHO a pirates life for me.."

Förra helgen var det piratfest. Kvällen började med att jag, Karin och Jessica var hemma hos Karin och korkade upp. Karin som är mästaren på att fånga goda smaker blandade oss kaffedrinkar med en touch av sprit och även fruktdrinkar. Det var verkligen So Delicious! Musiken var igång och även kameran. Det blev sjukt mycket bilder tagna. Inte bara på förfesten hos Karin, men också på Otten. När jag menar mycket bilder som kan jag meddela att jag har hela 249 bilder från den kvällen. Snacka om att jag måste rensa lite ;-).

Hur som hellst så hade vi väldigt kul. Bra musik, snygga kort och senare kom Sofhia som gjorde kvällen ännu bättre. Fulla och glada flickor utklädda som pirater drog vi iväg till Otten. Viktor en kompis till mig hade planerat kvällen på Otten med Buffé, välkomstdrink, dricka till maten och även en hel del lekar.

Eftersom vi var sena (fint folk kommer alltid sist) så hade de redan delat ut alla välkomstdrinkar, men så plötsligt så dyker Karin upp nöjd över att hon flirtat till sig en välkomstdrink. Fick hon en drink så skulle vi självklart ha en. Så vi ställde oss där och försökte. Det fungerade inte till en början, men till sist hade vi alla fyra våra drinkar. Berusade började vi ta för oss av buffén. Det såg väldigt gott ut, men när vi väl satte oss till bords så lyste alla discolampor på maten i alla möjliga färger, rosa, blå, grön...på något sätt såg det inte alls aptitligt ut. Man såg bara konturer av något som var grillade spett och potatissallad.

Efter maten satte musiken igång och sedan blev det även dags för tävlingar. Det blev bl.a. tipspromenad. Den vet jag inte hur det gick. Vi vann inte iaf det vet jag. Senare var det dags för shottävling där de redan hade bestämt vilka som skulle delta. Jag blev en av dom.
Shottävlingen gick ut på att man skulle springa upp till övervåningen dricka en äcklig Bin Laden-shot (som jag fick nog av under frackveckan) och springa ner med glaset till Martin. Med tanke på att jag var lite sjuk den kvällen så är jag stolt med tanke på att jag blev 2:a av oss 4 deltagare. Efteråt dansade vi massor. Vi blev lite uttråkade för ett tag och drog till Teaterbaren, det var kul ett tag, men det var inte så mycket drag där. Sedan drog vi tillbaka till Otten, festade mycket och tog en massa kort. Sedan drog jag hem.
Jag var ju trots allt inte frisk så jag tänkte vila ut.

Kvällen var iaf väldigt rolig. Jag träffade mycket trevligt folk. Det blev många galna bilder. En väldigt lyckad kväll!


Här är vimmel från festen
Take a look!


Förfest


My Jessy and I



Hot pirates!


Och posar det gör vi ;-)


OTTEN - Pirate Night
 
Drink up YOHO!


Piratflickor...på tjejtoan


Vi ändrade temat under kvällen =P


PiratOskar och PiratCookie


Okänd, Jessica, Sofhia och Oscar


Pussellipuss! : )


Pirates!


Jag, Sofhia och Erik, snygga miiner XD


En vecka senare...

Nu sitter man här en vecka senare och är fortfarande sjuk. Jag är inte väldigt sjuk, men så sjuk att man blir trött och varm bara av att hämta ett glas vatten. Vill verkligen bli frisk nu. Jag går på Bisolvon som tydligen ska lätta upp lite, nässpray, C-vitamin (brustabletter), te och vatten. Så snart borde det ju ha någon verkan.

Vill verkligen bli frisk, är jättesugen på att träna. Något annat jag velat göra är måla, måste bara hitta ett bra motiv innan jag sätter igång. En låt som jag lyssnar sönder just nu är låten Viva la Vida med Coldplay. Den otroligt bra.

Nu tänkte jag koka mig lite te =). Ciao!

Mera självkänsla!

Idag la jag TV-tittandet på hyllan för en ego-kick via boken "Mera självkänsla". För den som inte läst eller hört talas om denna bok så har den missat något stort. Denna bok beskriver massa intressanta lösningar och problem som de flesta stöter på i livet. Man kan inte få för mycket självkänsla därför kan vem som helst läsa denna bok. Jag har bara läst 52 sidor än så länge, men redan är den väldigt intressant och får en att tänka om med vissa val man väljer i vardagen. Dock tycker jag inte att hon har rätt i allt hon säger, men hon har onekligen en bra uppfattning om hur man ska leva sitt liv och hur man ska tänka när man kommer till vissa vägval i livet. Hon inspirerar mig till att förbättra mitt tankesätt och förändra hur jag lägger upp mitt liv. Jag tycker att Mia Törnblom får en verkligen att vilja prioritera rätt saker.


Trött och sjuk

Enda sedan i lördags har jag varit sjuk. Det är så typiskt precis när man kommit igång med träningen då bankar förkyldningen på dörren.

De senaste dagarna har jag tittat på film, serier, film, men också serier och gissa vad? filmer också faktiskt =). Det har varit både segt, men samtidigt avkopplande. Eftersom jag brukar vara rätt upptagen av mig med jobb, kompisar, pojkvännen, familjen m.m. så brukar jag inte koppla av så mycket. Därför har det varit rätt skönt att vara sjuk.

Jag brukar inte följa några serier förutom Heroes annars, men de senaste dagarna när jag varit sjuk har jag haft massor av tid att se på TV. Serierna som varit bra har varit Simpsons, VÄNNER, MADE, That 70's show, One tree hill och Operah m.m.
Ibland kan det vara skönt att vara sjuk just för att då har man en anledning till att ligga hemma och bara mysa framför TV:n.
Något som var intressant att titta på idag var Operah, Tom Cruise firade 25 år i filmbranchen så man fick se en massa bra klipp från hans filmer och många skådespelare kommenterade Tom som privatperson. Jag fick en helt annan bild av honom än jag haft tidigare. Innan har jag mest tänkt "Det är ju han som är tillsammans med Katie Holmes som är vad?...typ 16 år yngre än honom". Jag tycker fortfarande att det är lite skumt att det är så stor ålderskillnad mellan dem, men Tom Cruise verkar vara en smart kille som är seriös med vad han gör.

Nu är det bäst att lägga sig så jag blir av med den här rethostan och öroninflamationen =/
Men innan jag lägger mig tänkte jag lägga in bilden som jag nyss hittade på datorn. sitter nämligen vid min gamla dator eftersom det trådlösa internet pga av någon konstig anledning slutat fungera.
Här är bilden iaf, jag måste säga att jag saknar mitt långa blonda hår =(


Starsky and Hutch




Idag tänkte jag börja dagen med en joggingtur med Erik, men varken halsen eller huvudet var inställd på en joggingtur, speciellt inte tidigt på morgonen. Har en jobbig förkyldning just nu som inte vill släppa.
Dagen blev dock bättre. De ringde från McDonalds och ville att jag skulle jobba lite extra, i min halvsovande stämma svarade jag ja till det. Jag skulle behöva lite extra pengar. Min mobil är på väg mot sitt slut. Den går knappt att smsa med längre + att inte alla samtal går fram. Så jag håller just nu på att spana efter en ny mobil. Om ni har någon att rekomendera så skriv gärna.


När jag väl kom till jobbet var det ovanligt lite att göra, men det var kul för då kunde man variera lite, stå i driven ibland och kassan ibland. Senare drog jag och Emelie till SATS och tränade Core. Kände mig väldigt duktig som både jobbade och tränade. Ska försöka träna extra mycket i veckan. Imorn ska jag och Sofhia träna BOX-pass. Det är riktigt jobbigt, men väldigt kul. Jag lyckades göra det klassiska misstaget att ta ut mig alldeles för mycket i början så den här gången ska jag försöka att inte upprepa misstaget,

Något som jag har funderat över idag är vad jag ska ha på mig på lördag, ska på fest med "hot pirates"-tema, men än har jag inte listat ut vad jag ska ha på mig. Har en massa toppar jag skulle kunna använda, men jag vet inte om jag ska ha shorts eller vad jag ska ha. Vad tycker ni?

Nu ska jag fortsätta titta på Starsky and Hutch, Byebye



Fågelskådare



Här om dagen var jag och Karin på en picknick i ett fågeltorn ett stycke från Arkösund. För en gångs skull skedde något väldigt spontant. De flesta jag känner behöver man höra av sig i förväg om man vill hitta på något speciellt, men inte då inte. Karin fick idén att vi skulle åka till fågeltornet och ta med lite smått och gott. Själv så stekte hon äpplebitar  med kanel, smör och socker och kokade kaffe. Jag hade fått hem chokladbollar från Lindahls som jag valde att ta med. Karin hämtade upp mig i bilen så drog vi iväg. Solen sken på bilen och det kändes nästan som att sommaren "var tillbaka". Eftersom jag aldrig varit där fick Karin guida mig fram till fågeltornet.

Det var jättemysigt där vi gick i skogen. Jag som trott att det skulle vara blåsigt fick ta av mig jackan eftersom det var riktigt varmt. Till slut var vi framme vid tornet. Väl uppe i tornet var det jättemysigt. Utsikten var fin. Man såg ut över vattnet och ängar. Vi dukade upp picknicken och satt och pratade och skrattade. Allt var mycket smaskigt, speciellt äpplebitarna. 

Efter våran picknick fick vi syn plötsligt syn på ett block och en penna som låg på bordet. I blocket var det flera st som hade berättat om alla fåglar de hade sett. Många var säkert fågelskådare. Efter att ha läst några stycken blev vi inspirerade att berätta vad vi hade sett från fågeltornet. Den blev var väldigt knasig och mycket beskrivande.

För att göra historien kort så handlade den om alla fantastiska fåglar vi lyckats upptäcka under våran fågelskådar-kväll. Våra favoriter var den lättklädda strippgåsen och smör-gåsen som flög förbi utanför fönstret.
Har ni någon gång vägarna förbi detta fågeltorn så kan ni läsa om våran spännande berättelse. Fantasi har vi gott om i alla fall. Den saken är säker
Karin


Fågeltornet (tornet påminde mig om tornen från filmen The Village)


Lisa med sin Kaka


(Flug-)Svampbob




Nu ska jag och Erik titta på en film som jag har valt ut. Jag har ännu inte berättat för honom vilken film vi ska se och självklart så är han mycket nyfiken på vad det kan vara för någon.
Godnatt och sov gott!

Framtiden? Utbildning?

Utbildningar

Jag börjar känna mig lite stressad över framtida utbildning.
Idag diskuterade jag och mamma jobb och utbildning. Jag har sedan långt tillbaka bestämt mig för att jag skulle ta ett sabbatsår efter gymnasiet för att kunna tänka efter vad jag vill plugga och för att jobba och resa. Just nu jobbar jag en hel del. Det hela känns lite förvirrande just nu. Det är inte förrän några dagar tillbaka som jag har kommit att tänka på hur fort allt har gått, från en trygg och strukturerad väg genom skolan till att helt plötsligt inte sätta sin fot i skolan och sätta sin fot i arbetsvärlden.

När jag funderar på vad jag ska läsa i framtiden har jag många idéer, men jag är inte helt säker på vad jag vill satsa på. Som den tidsoptimist jag är känner jag att jag har gott om tid på mig att känna efter och fundera på vad jag vill, men har man verkligen så mycket tid på sig?
När väl mamma och jag satt och diskuterade så slog det mig, Jag tror faktiskt inte man har så lång tid på sig. Det jobbigaste är att verkligen sätta sig ner och kolla igenom alla brochyrer med utbildningar. Det blir så lätt att man bara för givet att det kommer med tiden. Jag ska planera in en dag då jag sätter mig ner och tittar igenom brochyrerna.
På så sätt får jag mer koll på läget.

Dags att börja träna igen


 
Halsbandet som ni ser på bilden är från den nya butiken "Systrarna Owens", Är så glad att jag hittade det. Jag hade letat efter snygga accesoarer i alla butiker i stan, men inte hittat något som jag verkligen ville ha. Så öppnade butiken Systrarna Owens. De har jättesnygga kläder, men deras halsband är det bästa med butiken. Som tur var så hade de bara beställt in 3 st av det jag köpte. Det är så tråkigt när man har köpt något och så ser man att typ halva stan har en likadan. Men jag är inte den typen som inte köper plagget eller halsbandet om det är så, jag tycker man ska köpa och ha på sig vad man känner för liksom.

Jag har äntligen köpt kort på Sats så imorn tänkte jag dra iväg och träna. Jag har verkligen saknat att träna för jag mår så mycket bättre när jag gör och har gjort det. Jag brukar glömma bort hur härligt det är, men när man väl är där och tar ut sig så inser man vad man har gått miste om när man inte tränat. Det bästa tycker jag är efteråt när man duschat och gjort sig i ordning. Jag brukar känna mig så avslappnad efteråt.
Visst kan det vara jobbigt med träningsverk, men då känns det i alla fall att man har tränat. Hur knasigt det än låter brukar jag bli lite glad när man känner verk i musklerna dagarna efter. Man känner sig duktig då, för då känns det verkligen att man har rört på sig och det ska det ju göra.

Nu ska jag tänka på refrängen.
Ciao!

Uppdatering av Cypern

Tråkigt nog har jag inte orkat eller haft tid att uppdatera förrän nu. Det har varit mycket jobb och fullt upp.

Det känns så skönt att bara skriva av sig ibland, lite som terapi faktiskt, men ibland behöver man lite pauser från skrivandet. Något som man märker när man läser min blogg är att jag har "bloggperioder", det vill säga att jag skriver i den när jag har tid och när jag känner mig sugen på att skriva av mig. Även om jag inte uppdaterar på länge ibland så är det bara att kolla igen om 1 eller 2 veckor igen så är det uppdaterat igen.

Men NU tänkte jag fortsätta berätta om de sista dagarna på cypern : ).



Dag 6
Under den sjätte dagen var vi en stor del av dagen på stranden, solade, badade, men också gick längs stranden. Jag måste säga att hela semestern mest bara handlade om att ha kul och mysigt tillsammans. Hela semestern var väldigt avstressande och jag kände mig på bra humör. Vanligtvis kan mitt liv vara väldigt planerat och stressande, men under alla dagarna på Cypern kändes vårat motto "vi tar det som det kommer". När man är hemma känns det inte lika lätt att göra det, men det kanske är det. Det kanske bara är jag som har lätt för att planera in för mycket.
Något som var väldigt kul och romantiskt denna dag var på kvällen. Vi bestämde oss för att dricka upp det sista av drickan vi hade kvar. Så vi blandade juice och spriten i en stor flaska, packade ner den och köpte en stor påse vindruvor. Därefter promenerade vi under kolsvarta natten bort till stranden som låg en halvtimma bort. Där slog vi oss ned på solstolar, drack, åt vindruvor i stora lass och filosoferade om allt från himmel och jord under den vackra stjärnhimmelen. Det var fantastiskt mysigt. Det var kul att sitta där och flumma tillsammans, bara vi två.
Här är lite bilder från den dagen.

Lisen på äventyr på klipporna


Haha den här bilden får mig alltid att le när jag tittar på den. Erik och jag trodde nämligen att detta endast var 4 däck som satt fast på botten, men helt plötsligt rörde dem på sig. Så såg vi att den där "pricken" som är till höger, framför däcken var en man som simmade med däcken efter sig med rep mellan däcken som höll ihop dem. Han hade tydligen fiskat och lagt fångsten i däcken eller ngt. Det såg helknasigt ut ^^.


Fig tree bays strand, magnifico!


Grekisk keramik, såhär vill jag ha i min framtida trädgård


Vackert eller vad? =O


Erik och jag


~B E A U T I F U L~

 
Dag 7 (sista dagen)
Den sista dagen spenderade vi med att först äta en mysig frukost på balkongen, sedan packade vi det som var kvar ner i våra väskor och städade lite för städerskans skull. Mycket tid spenderade vi vid poolen. Jag dök mycket, simmade och låg och glassade i solen. Jag försökte njuta så mycket av sol och bad som det bara gick, innan det blev dags att åka hem till kalla Sverige igen. Vi hade ju verkligen valt en bra vecka att åka eftersom det hade varit storm, regn och kallt hemma i Sverige. Varken jag eller Erik ville åka ifrån Cypern när timmarna inför hemresan närmade sig. Man blev lite stressad av situationen faktiskt. Vi hade haft hur härligt som hellst den veckan, det var en minnesvärd vecka. Jag kan faktiskt tänka mig at åka dit igen. Nästa gång vill jag stanna 2 veckor och både åka på båtturer, upptäcka cypern, men också festa och ha det mysigt på stranden.

Skutt!


Solbrända ben



Kändes tråkigt att lämna detta =(


RSS 2.0