Idag har jag och Erik firat oss. Vi hade lyxen att mamma lagade god mat bestående av fläskfilé av vildsvin, potatisgratäng och sås. Jag fick jättefina rosor av Erik, jättegulligt :). Till efterrätt fick vi jordgubbar och vaniljglass med små chokladbitar i. Kändes somrigt. 





I lilla norpan




De här dagarna hemma har jag storshoppat till lägenheten. Jag har också njutit av en massa god mat med vänner. I fredags käkade jag och Sofhia på Athena där vi myste med god middag och uppdaterade varann. Det var superkul att träffas igen. Ser fram emot när hon, jag och Mli ska fira min flytt ♥

Igår så fikade jag och Fani i Knäppingsborg på Mimmis visthus. Vi hade jättemysigt och käkade god mat. När vi stod i kön sa vi båda samma uttryck och hade samma låt som hjärnan. Ibland märks det att man kännt varandra sen dagis :). Det är kul att vi hållit kontakten i så många år.








Namnsdagspresent



Jag hade namnsdag för några dagar sedan, då fick jag det här fina halsbandet av mamma :)


Sergels torg

Jag hade precis klivit ut från Åhléns City när jag hörde ett stort jubel från Sergels torg. Det var en demonstration mot Sverigedemokraterna. Det var som ni ser helt galet mycket folk. En kille med megafon skrek ut ord om att han inte ha rasism i Sverige. Andra började ropa "Inga rasister på våra gator". Folk satt till och med på tak på stugor runt om för att se något. Det är nog första gången jag ser så här mycket folk i en demonstration i Sverige.




Wallstreet, money never sleeps

"Wallstreet, money never sleeps" borde byta namn till "Wallstreet, makes me sleep". Jag och Erik såg den filmen på bio igår. Det var väldigt länge sedan jag var så uttråkad under en biofilm. Jag satt och väntade förväntansfullt efter DET som skulle hända. Det slutade med att jag gjorde grimascher till Erik och låtsades sova m.m. De hade flera onödiga scener i filmen. De filmade höghus, såpbubblor, en massa örhängen under flera min. Jag blev extra besviken eftersom det var bra skådespelare med. De kunde gjort mer med deras talanger, men smaken är som baken. Det viktiga var att vi hade kul och det hade vi :)


When I look at you

Just nu lyssnar jag på musik på Spotify och sammanställer frågor till min intervju med Elin imorgon. Det är svårare än man kan tro att hitta på bra intervjufrågor, men jag ska klura ett tag till. 
Hade världens otur idag. Åkte mot expert, tappar bort oss i ett industriområde, hittar dit efter en halvtimma senare, får veta att TV:n som jag ville ha blivit såld 5 min innan vi kom. Jag försökte reservera den och ringde till expert flera ggr, men det var upptaget. Ja man kan inget göra än o skratta åt det. Så imorgon blir det en ny TV-jakt! :P


Snart är det dags...



Nu när hösten börjat känns det att det är dags att sluta lata sig och ta sig i kragen och börja träna. Imorgon eller på torsdag ska köpa kort på SATS :). Jag ser verkligen fram emot det. Är verkligen sugen på att träna.
Nu ska jag åka iväg och köpa TV. 4000 kr för en 42tum, riktigt bra pris :)
Sedan ska jag läsa i Vetenskapsteorin för nybörjare. Låter spännande va? ;)

Färglinser eller inte?



Jag funderar på färglinser. Det vore kul att testa.  Jag har hört lite olika åsikter. Vissa tycker det är onödigt andra en kul grej. Jag tycker nummer 7 är fin. Vad tycker ni?



Leopard-linser är nog inget för mig iaf ;P

RES-YRA!



Jag vet inte vad som väcktes inom mig när jag åkte till Australien, men jag är så sugen på att resa tillbaks igen. Jag är så sugen på att surfa igen, uppleva fler äventyr, träffa Kakan och uppleva mer av den australenska kulturen. Det känns som om jag missade en hel del saker som jag ville göra i Australien. Nästa gång jag åker dit vill jag åka ut mer i naturen. Hoppa fallskärm vill jag göra igen, nästa gång ett annat ställe. Kanske på en strand. Jag tänker dessutom åka på surfläger igen, det är ett måste! Dock har jag börjat plugga nu, så det får nog vänta, men någon gång ska jag dit igen! Får köpa lite Trisslotter, och vem vet, plötsligt händer det ;)


Lite flashbacks från "The time of my life"

Sminkning och håruppsättning före Mlis fest :)


Middag på Cheeky monkeys, firar Mli som fyllt 21 med Hippi-tema


På väg till fyren :)


Fest på Coolangatta hotell


På golfbanan bland kängrur


Segling i Yamba, Jag styr


Shane's ten buck tour, jag till höger


Lite solsting och några bacardi och det ser ut såhär ;)


På stranden med Emma och Madde :)


16 dagar kvar



Skönt o ta ett break och vara hemma över helgen. Har tentapluggat och träffat mina nära och kära.
Imorn ska jag och systeryster hitta på något bus, det ska bli kul!
Tiden går så himla fort. Känns som om jag nyss kom hem.
Idag är det 16 dagar kvar sedan kan jag flytta in!! Längtar grymt mycket.


Vill vi att livet ska vara lagom?

Jag och tjejorna var på insparksfest för ett tag sedan. När vi stod i kö för att komma in så började två tyska tjejer prata med mig. När jag frågade hur det kom sig att de började plugga i Sverige så hade de ganska intressanta svar. Båda pratade om Sverige som vi pratar om att åka på solsemester. Ni vet hur exalterad man kan vara när man ska iväg en vecka eller två och bara sola och bada, så betedde sig dom. De berättade att alla de kände ville åka till Sverige, att Sverige var ett underbart land. De sa också att bilden av svenskar var att vi verkade vara så lyckliga. På något konstigt sätt blev jag ganska förvånad. Varför? Jag vet inte riktigt, men ofta får jag bilden av att vi svenskar aldrig är nöjda. Antingen är det för varmt eller för kallt. Jag har lite bilden av att vi vill ha det "lagom". Har man jobb så klagar man över att det är jobbigt att jobba, är man arbetslös så klagar man över det. Alla är inte såhär, jag tänker inte dra alla över en kant, men har inte ni också upplevt att det kan vara såhär?
Ofta borde vi nog vara mer tacksamma än vi är för oftast har man ju bara lyxproblem. Allt blir vad man gör det till. Lite filosofiskt funderande bara. Sverige är faktiskt ett underbart land, jag tror bara att vi borde se det mer.


Australia-reunion

Idag gick jag i skolan i 2 timmar. Inte speciellt lång tid om du frågar mig. Vi hade seminarium om olika typer medier. Efter skoltid drog jag till stan för att träffa Tove, en tjej som jag umgicks mycket med under min tid i Byron Bay. Jag pratade i telefon med Erik, Tove stod framför mig och pillade med mobilen och ingen av oss såg varandra, ett komiskt ögonblick. Sedan fick vi syn på varandra och det blev en massa kramar. Tove hade blivit tipsad om att Vetekornet skulle vara ett bra café så vi gick dit. Det kändes helt overkligt att se henne i den svenska miljön. I Byron hade vi lite mer hippie-style och allt var så annorlunda. Det var helt underbart att prata minnen från Australien, ibland känns den resan bara som en grym dröm som man vill drömma igen. Väl på Vetekornet med smarriga mackor framför oss så började ett liveband spela. Det sjuka är att de spelade en av låtarna från Chocolat, en av mina favoriter faktiskt. Det var en mysig stämning där inne. Jag måste fika där igen, deras kanelbullar såg otoligt smarriga ut. Nu ska jag bara njuta av kvällen :)


SALT



Idag drog jag och Bella till Heron City för att se på bio. Vi tittade innan på trailern för "Salt". Filmen var jättespännande från början till slut. Angelina vet vad action är. Hon spelade t.o.m. bättre än många manliga "actionhjältar" som jag sett tidigare Den var lite väl "James Bond-aktig" ibland, ni vet när skådespelaren verkar kunna ta hur mycket stryk som hellst och bara reser sig hela tiden efter en massa slag. Förutom det var den grym.
Angelina spelar en CIA-agent som blir misstänkt för att vara ryskt spion och blir sedan jagad av CIA. Ett väldigt bra filmval! Ni lär inte bli besvikna.
Nu är det läggdags! Natti natti =)


Vill ha!


Här är en skjorta från Weekday som jag vill ha. Erik tycker leopardmönster är lite pantertant-varning :P, men det tycker inte jag. Jag tycker det är snyggt :). Vad tycker ni?

När tekniken strejkar



Vi hade i uppgift idag att lyssna på Ekot på P1 kl kvart i 6. Allt går jättebra tills jag råkar komma åt sladden som ramlar ur. Helt plötsligt vill inte ljudet gå igång just när det gällde radion, men med spotify funkade det. Efter en massa tid på facebook så börjar det spelas dansbandsmusik i hörlurarna och av någon anledning så går det inte att spela upp just ekot kvart i 6. Just nu lyssnar jag på SVT:s nyhetsrapportering.
Är jättetrött idag, tur att jag har sovmorgon till halv 10 imorn, LYCKA!!
Att gå upp halv 8 idag var tortyr, jag snoozade massor och fick sätta mig upp för att inte somna vidare.
Tittade på filmen Holiday. En riktigt bra chicflic-film. Superbra skådisar och en bra story. Jag förstår varför Cameron Diaz är en av de mest välbetalda skådespelerskorna. På onsdag ska jag träffa Tove, en tjej som jag träffade i Australien. Det ska bli sjukt kul o ses igen. Häftigt hur man kan knyta kontakter sådär. Snart blir det grillad kyckling till mat. Det börjar eka i kistan ;)


Här är mitt nya nagelack från Isadora

Vad hände med träningen?

Efter en massa godis och dagar av dåliga matvanor känner man att det är dags att komma igång med träningen igen. När jag flyttat kommer jag att ha rätt nära till gymmet. Det ser jag verkligen fram emot. Hela min kusins familj tränar där så då kan man pusha varandra. Måste bara se till att bli av med den här hemska förkyldningen och allergin. Min systerson Casper gick precis förbi och tittade vad jag gjorde."Det där är jag" sa han och pekade på bilden som jag har nedan, så söt :D.
Ute är det mulet, saknar solen. Jag är en person vars humör styrs ganska mycket av solen. Jag blir ganska trött när det är mulet och mörkt större delen av tiden. Australien skulle nog kunna vara ett land för mig. En dröm som jag har skulle vara att bo i Sverige april-september och bo i Australien oktober-mars. Då skulle jag få det bästa av två världar. Dock skulle jag missa den svenska julen som jag faktiskt saknade när jag var i OZ.
Nu vill Casper prata om sitt kalas :P. Hej svejs!


Dyrt att flytta


Jsg handlade till lägenheten idag. Jag köpte matbord, 6 stolar, spegel, en skål och ett stort fat. Det är så himla dyrt med möbler, men det känns som det kan vara möbler som jag kan ha länge. På bilden är en bäddsoffa som jag nog ska beställa, soffbordet på bilden har jag redan. Det är jättekul att shoppa möbler samtidigt som det svider i plånboken, men man får väl se det som en investering. Jag längtar massor till att flytta in och ha mitt eget ställe. Jag hoppas att föreningen godkänner allt så jag får flytta in snart.

Det känns skönt att vara hemma igen, samtidigt ska det bli kul att få nya uppgifter på måndag igen. Det är riktigt kul att plugga till journalist. Jag är jätteglad att jag fått praktik. Det ska bli jättekul att få se hur allting går till. Hoppas jag får roliga uppgifter. Just nu myser jag framför tv:n med syrran och mamma. Känner mig alldeles svullen efter allt godis jag ätit. Det är en salig blandning av filmer på TV:n så nu ska vi titta på Komedin/thrillern En galen natt. Ha en bra kväll :)


Fotades av Veckorevyn



När jag, Anna, Johanna och Elin träffades för att fotografera till ett skolarbete så kom en tjej från Veckorevyn och började ställa frågor om dejting. Efteråt fotograferade hon oss en och en och sa att hon trodde det skulle komma med oktobernumret. Fotograferingen gick bra. Vi försökte ta bilder som skulle symbolisera våra personligheter. Samtidigt tog jag lite bilder på oss och även byggnaden där Aftonbladet håller till som visade sig vara bredbvid oss. Vem vet, man kanske hamnar där en dag ;)







Höstsnyggt på HM



Här är plagg som jag beställt på HM nu till höst/vinter. Jag har tittat i flera butiker i Stockholm och överallt är de slut, den bruna fanns bara i en storlek. Om några veckor är de mina :D. Ser faktiskt fram emot hösten lite. Speciellt lite höstmys, tända ljus och bak. Det är synd att jag inte har en ugn i lägenheten, men det kanske jag köper till, annars är lägenheten perfekt. Ikväll har jag haft det mysigt med Fia och Mli, druckit te och uppdaterat om veckan. Tur att man har så fina vänner. Alltid kul när vi ses. Nu ska jag umgås lite med mamma. Cya later!

I love the way you lie

Jag älskar den här låten. Den är så skön och har verkligen ett budskap till skillnad från många andra populära låtar. Videon är också väldigt bra. Det är kul när de tar med skådespelare i videor. Det känns lite seriösare. Några av de tråkigaste videorna är när det står en massa rappare med en massa bling bling och några lättklädda dansare står och kråmar sig. Vet inte hur många sådana videor jag sett...alldeles för många i alla fall.
Just nu tittar jag och Bella på Idol. Alltid lika kul att se Idol-audition. Människor slutar aldrig förvåna en. 
Mina kusiner har både katt och kanin så det kliar som tusan i halsen, dumma allergi :(. Ska köpa allergitabletter imorgon.

Här är lite saker som jag funderar på att köpa, vad tycker ni? :)



Bolagret

Skinnsoffa 9990:-



Duschdraperi, 269:-

MÖBLER, MIO

Lampa svart, 590:-
Lafayette

Gardiner
Erbjudande! Ta 2 betala 500:-.

Matta
Erbjudande! 790:-

LinusCanada svart


ZARA



Just nu smälter jag maten som jag lagade till mig och min kusins familj. Lagade lax och potatis i ugn med gräslökssås utan recept, men genom att testa sig fram så gick det kalasbra. Så jag tror faktiskt de vågar släppa in mig i köket fler ggr ;).

Idag var jag och Anna och shoppade i storstaden. Som vanligt köper man mer än tänkt och inte heller det man tänkte köpa från början. Försökte ladda upp bilder på mina köp från ZARA, men det gick inge bra. Istället la jag en bild på den vårjacka jag vill ha från ZARA. Jättesnygg verkligen! Dock har jag annat som måste gå före och det är möbler till.... 

...min egna lägenhet!!
Jag kommer troligen flytta in i slutet av sept eller början av oktober. Så spännande!!
Nu kommer man äntligen få inreda precis som man vill till ett möjligt pris förstås ;). Kom ihåg när man var liten och drömde om att man skulle skaffa eget en dag. Allt lät helt overkligt då, men snart är det dags! Har börjat shoppa lite på IKEA. Tittade i katalogen idag. Måste ha köksbord och stolar, garderob (en redig en), soffa m.m. Spontan shoppare som jag är, försöker jag dock att stanna upp. Man vill ju inte köpa första bästa och sedan hitta mycket bättre sedan.

PLUGG PLUGG OCH ... PLUGG!
Det är mycket nytt på gång nu. Känns både spännande, jobbigt och roligt på en och samma gång. Ikväll ska jag titta igenom en uppgift som ska vara klar till imorn. Mycket som ska vara klart den här veckan. Det har verkligen börjat intensivt. Tydligen ska vi intervjua varann imorn inför varandra. Känns skapligt nervöst. Nu måste jag stänga ner så jag hinner med allt :).
XOXO Lisa

RSS 2.0